Takıntısız insan var mıdır? Yok gibi bir şeydir aslında. Takıntılarımız bizi rahatsız ettiğinde yaşam kalitemizi düşürdüğünde artık bir hastalıktan bahsedebiliriz. Kapımızı kilitlediğimizi sürekli kontrol mü ediyoruz? Yoksa yarı yoldan dönüp ocağın altını kapatıp kapatmadığımızı yokluyoruz?
Bunları bir de üstelik sürekli mi yapıyoruz? Bir şeyleri parmağınıza dolayıp normalde önemsiz düşünceleri kafanıza takıp uykusuzluk mu yaşıyorsunuz? O zaman takıntıları kaygı verici bir boyuta ulaşmış derecede bir hastalık sahibisiniz. Sakinliğinizi koruyup abartmadan sorunun üzerine gitmelisiniz.