Önemli Olan "Penis" in Sahibi

Yazar Zeynep Burcu Çetinkaya • 11 Aralık 2023 • Yorumlar:

Evet evet doğru duydun! ‘Penis’ in sahibi önemli olan. Ama senin için sadece penisin işlevi, boyu, kalınlığı, sertleşme, boşalma süresi önemli olduğunda o zaman işte ‘performans kaygısı’ havuzunun içinde boğulursun. Ha bir de penis boyu takıntısına hiç girmiyorum.

Ne demek istiyorum ‘Penis’ in sahibi önemli diyerek?

Partnerinin ihtiyacını, isteklerini, beklentilerini göz ardı etmeden duygusal deposunu dolu tutan bir erkek partnerden söz ediyorum. Cinsellik bir şov alanı değildir. Hele tek taraflı hiç değildir. Cinsellik, partnerlerin arasındaki duygusal yakınlığı derinleştiren hassas ve naif bir etkileşimdir. Partnerinin duygusal yönüne hitap eden bir erkek, kadının gözünde çok daha tatmin edici bir konumdadır. Ancak erkekler, bu tatmin etme konumunu sadece penis ile sağlamaya çalışıyor. Sen daha fazla sert kaldığında, sen daha geç boşaldığında, penisinin boyu uzun olduğunda, penisin istediğin kalınlıkta olduğunda daha ‘erkek’ olmayacaksın kadın partnerinin gözünde. Çünkü bu ‘erkeklik’ kriterleri sadece sana ait.

Tıbbi olarak penisin işlevinden bahsedeyim sana:

İdrar çıkışı, yeterince sertleşme sağlayabilmesi ve meni çıkışını sağlayabilmesidir. Ama kültürel olarak ‘Erkeklik’ anlamını dayattığında sen çıkmaza girersin unutma!

Penis boyu nasıl uzatılır?

Ortalama kaç cm dir?

İdeal boşalma süresi nedir?

Bir erkek en uzun ne kadar sürede boşalır?

Ne kadar süre sert kalır?

bu liste uzar gider. Başta bahsettiğim performans kaygısı havuzuna hoş geldiniz. 

Bunlar gerçeklikten uzaktır. Kendine gerçekçi kaygılar edinmende fayda var. Fizyolojik olarak teşhis koyacak kişi kendim değilim diyerek ilk gerçekçi adımı atabilirsin. Bu kaygı havuzunda yüzmek mi çıkmak mı senin tercihin hangisi?

Bu gibi araştırmalar yapana kadar partnerinin anatomisini tanımaya yönelik araştırmalar yapmak seni ilişkinde çok daha iyi bir noktaya taşır.

Nasıl araştırmalar mı?

Partnerinin senden öncelikli olarak beklediği; romantizmle ne kadar yaklaştığın, uyarılması için gösterdiğin çaba, orgazmına giden yoldan (klitoris organından) haberdar olman.. 

Partnerinin bu yönünü görmezden geldiğinde; partnerine sadece vajinadan ibaretmiş gibi davrandığında duygusal olarak uzakta kalan bir partnerle karşı karşıya kalma ihtimalin çok yüksek benden demesi.. 

Ataerkil kültürün hakim olduğu bir toplumda penisin sadece işlevine odaklanman çok normal. Ancak ‘penis işlevine odaklı’ kültür, cinsel etkileşimi sadece performans gözlüğünden değerlendirmene sebep olurken cinselliği de tabulaştırır. Üstelik kadını da bir adım geride bırakır. 

Sana bu konuda eşlik eden bir partner görmek istiyorsan bu döngüyü kırmanın tam zamanı. Bu gözlüğü çıkar ve cinsellik pencereni değiştir. 

Unutma sağlıklı cinsellik, sağlıklı aile ve sağlıklı toplumdur.

Sevgiyle..

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yorumlar: (0)