Online Diyet

Yazar Gülen AkboyarDiyetisyen • 1 Kasım 2018 • Yorumlar:

Zayıflama süreci kendi başına pek de altından kalkılabilecek bir süreç değildir. Çoğu kişi tek başına istediği şekilde disiplinli olamadığından yakınmaktadır. Peki neden tek başımıza başarılı olamıyoruz? bu konuda birkaç neden sayabiliriz.

Birincisi sağlığını işin uzmanına emanet etmek: kilo almak veya vermek olsun farketmez önemli olan sağlıklı bir şekilde bunu başarmak olmalıdır. Bu konuda da size tabiki konunun uzmanı bir beslenme uzmanı yardımcı olacaktır. Beslenme sadece karın doyurmak için yapılan bir eylem değildir. Yediğiniz besinleri en küçük parçalarına kadar parçalayıp onları vücudumuzun içine, hatta hücrelerimizin içine alıyoruz. Yani beslenme bir nevi hücresel doyum demektir. Bunun için yediğiniz besinlerin sadece kalori hesaplanması değil besin ögesi, vitamin ve mineral yönünden de dikkate alınması gerekir. Çünkü vücudumuz belirli kimyasal işlemler bütünüdür. Her an içimizde sayısız kimyasal işlem gerçekleşir. Bunun için besinlerle aldığınız içeriklerin vücudun eksiklerini ve isteklerini tamamlayıcı olması gerekir. Bunu da size ancak bir beslenme uzmanı sağlayabilir.

İkincisi kendimizi kandırmak çok kolay: belirli bir beslenme programına uymak ve eski sağlıksız olan beslenme davranışlarını değiştirmek yavaş ilerleyen ve zor bir süreçtir. Bu süreçte beyin size pek çok bahane uyduracaktır. Sizin beyninizin size sunduğu bahanelere kanmanız çok daha kolay olur ama bir beslenme uzmanı sizin beyninizin uydurduğu bahanelere kanmayacak ve sizin yolunuzdan dönmenize engel olacaktır.

Üçüncüsü kendi kendine zayıflamak isteyen kişi neyi ne kadar çıkartacağını, nerde ne yemesi gerektiğini bilmediğinden kendine çok gaddar davranır ve çoğu zaman kendini aç bırakır. Bu açlık sonucunda hızlı bir kilo kaybı olsa da çoğunlukla vücut su attığı için gerçek kilo kaybı değildir. Vücut uzun süre açlığa dayanamadığı için yeme atakları yaşanır ve verilen kilo fazlasıyla geri alınır. Süreç başa döner. Her seferinde başarılı olma inancı azalır ve sonunda pes edilir. Oysa ki bir beslenme uzmanı ile çalışmak sizi sağlıklı bir beslenme programı ile ideal kilonuza getirmek esasına dayanır. Burda aç kalmak söz konusu değildir. Sağlıklı beslenme programları kişilerin normalde yediklerinden çok daha fazla çeşitte fakat sağlıklı besinleri içerir.

Dördüncüsü (belki garip gelecek ama ) mahçup olmak istememek: online olsun ya da yüz yüze olsun farketmez beslenme uzmanı ile çalışan kişi uzmanına karşı mahcup olmamak için söylenenlere uymaya çalışır. Başlarda belki çok inanmadan yapsa da sonuçlar geldikçe motivasyonu artar ve artık başarılı olacağına inanır.

Bazen bulunduğunuz şehirde ya da ülkede ulaşabileceğiniz bir beslenme uzmanı bulamazsınız. Bu durumda yapılması gereken en uygun davranış online bir beslenme programına katılmaktır. Online programlarda yine bir beslenme uzmanı ile çalışırsınız, yine sizin kan değerleriniz ve sağlık durumunuz, kültürel alışkanlıklarınız, fiziki durumunuz, aktif ya da inaktif oluşunuz, cinsiyetiniz, beslenme alışkanlıklarınız göz önüne alınarak bir beslenme programı düzenlenir. Uzakta da olsanız uzmanınızla telefon, mail, görüntülü sohbet ve mesaj vasıtasıyla görüşebilirsiniz. Hem motivasyon hem de sağlıklı bir beslenme programı ile fiziken aynı yerde olmasanız dahi yine bilgi paylaşımı sağlayabilirsiniz.

Önemli olan beslenme davranış değişikliğini kalıcı hale getirebilmektir. Bu aşamada size online danışanınız da yardımcı olabilmektedir. Sizin sağlığınızı bire bir etkileyen beslenme programlanması için lütfen bir uzmanla çalışın.

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yorumlar: (0)