Oruç tutarken bazı nedenlerden dolayı, bazı bireylerde daha fazla bir ağız kokusu olmaktadır. Bu durum gerçekten bireyin yaşam kalitesini, sosyal aktivitelerini olumsuz etkileyebilmektedir.
Oruç tutarken oluşan ağız kokusunun kişinin kendi yaptığı hatalardan oluşabileceği gibi metabolik veya fiziksel de olabilir.
Uzun süreli açlıktan kaynaklanan ağız kokuları iftar ve sahurda tüketilen besinlerin doğru seçilmesi (kana yavaş geçen, uzun süre sindirimi devam eden posalı besinler,kepekli ekmek ve türevleri), su tüketiminin artırılması,kaliteli protein kaynaklarının tüketilmesi (et,yumurta,süt), mutlaka sahura kalkılması ve düzenli besin tüketimi özellikle açlık sonucu keton cisimciklerinin oluşmasını azaltır.