İnsülin ve insülin salgılatıcı ilaç kullanan şeker hastalarında açlıkta hipoglisemi görülme riski artar. Hipoglisemi riskinde ki artış nedeni ile eğer oruç tutmak istiyorlar ise muhakkak doktorları ile irtibata geçip, tedavilerini düzenletmeleri gerekir. İnsülin ve insülin salgılatıcı ilaç kullanmayan hastalarda uzun süre açlıkta insülin direnci artar. Ayrıca iftarda dengesiz beslenme neticesinde kan şekeri yükselmesi görülebilir.

Bu makalenin DoktorTakvimi web sitesinde yayımlanması, yazarın açık izniyle yapılmaktadır. Web sitesindeki tüm içerikler, fikri ve sınai mülkiyet mevzuatı kapsamında uygun şekilde korunmaktadır.

DocPlanner Teknoloji A.Ş. web sitesi tıbbi tavsiye sunmaz. Bu sayfanın içeriği, metinler, grafikler, görseller ve diğer materyaller de dahil olmak üzere, yalnızca bilgilendirme amacıyla oluşturulmuştur ve tıbbi tavsiye, teşhis veya tedavinin yerini almak amacı taşımaz. Herhangi bir sağlık sorununuzla ilgili şüpheniz varsa, bir uzmana danışınız.


www.doktortakvimi.com © 2025 - Doktor bul ve randevu al

Bu web sitesi çerezleri kullanıyor.
Tarayıcınızda çerezlerle ilgili ayarları düzenleyebilirsiniz.