Örümcek Ağı İp Uygulaması

Yazar Figen Sayın Yıldıran • 9 Şubat 2017 • Yorumlar:

Örümcek Ağı ip Uygulamaları

Kontür Lifti, Siluet Lifti, Rus ipi, Aptos İp Lifti, Örümcek Ağı Estetiği olarak ,Ultra V lift ,Mezocogs ip estetiği olarak ifade edilen uygulamaların hepsi temelinde PDO yapısında ameliyatta kullanılan iplerle yapılan uygulamalardır. Tercih edilen ip şekli ve yerleştirme şekline gore farklı isimler alır.

Yaklaşık 10 yıl önce ilk kez Hapy lift olarak tanıştık iplerle biz Türkiye de. Kılçıklı bu ipler cilt içine yerleştirerek ciltte asma ve germe etkisi hedeflenmişti. Fakat bu ilk ipler erimeyen ipler olduğu için dokuda problemler yarattı,kopmalar oldu. Yüzde asimetrik reaksiyonlara yol açtı. Son yıllarda ip açısından yeni gelişmeler oldu. Artık ameliyatta kullandığımız eriyen PDO yapısında ki ipleri tercih ediyoruz.
Dünyanın farklı ülkelerinde özellikle uzak Doğu'da bu ipler üretiliyor.Üreten firmalarda içeriği PDO olan düz ve ya da kılçıklı biryapıdaki bu ipleri kendi markaları altında değişik isimlerle piyasaya sürüyor.Ufak tefek farklılıkları olan bu iplerin tüm ürünlerde olduğu gibi üretimi çok kaliteli olanları olduğu gibi problem yaratan markalarda oluyor.Bu arada kişilerin bu konuda yapabilecekleri bir şey yok .Ama hekimlerinin araştırıp en doğru ipi tercih etmeleri gerekiyor.

İplerin etki mekanizması nedir ne yapıyor?

İki amaçla uygulanıyor. Birincisi lifting yanı germe,digeri asma .Germe amacında içeriği düz olan ipler cilt içine birbirine paralel olarak ,yada örümcek ağı şeklimde yerleştiriliyor. Doku içinde bu ipler yaklaşık 6-8 ay kalıyor ve yavaş yavaş eriyor. İp erimeden dokuda oluşan reaksiyona bağlı toparlanma germe oluyor. Ayrıca erirkende ipin lokalizasyonunda kollagen artışı oluyor bu etkiye bağlı olarakta 1-1.5 yıl dokunun sıklılığı eskiye göre daha iyi oluyor.
Asma işleminde ise tırtıklı ipler kullanılıyor. Tırtıklı yapı dokuda daha sıkı tutulduğundan germe dışında hafif asma etkisi yaratıyor. PDO lu iplerin ise ciltdeki etkisini asma kadar olmasıda toparlayıcı etlisininin iyi olduğunu söyleyebiliriz. Asma kelimesi kullandığınızda kişilerinin beklentisi ameliyat düzeyinde asma oluyor.Bu yüzden bu uygulamalar anlatılırken bir amaliyat kadar olmadığının altını çizmek gerekir.


Ameliyatsız yüz asma işlemi ise kılçıklı ve daha kalın iplerin kanül yardımıyla sarkan bölgelere yerleştirilerek askıya alınması yöntemidir.
İple asma işlemi, daha güvenli ve çabuk sonuçlar görebileceğiniz, özellikle sarkan yanak ve çene görüntüsü için oldukça etkili bir yöntemdir. Bu işlemde elastikiyeti kaybolmuş bölgeleri tekrardan eski pozisyonuna getirmek için alerji yapmayan PDO ameliyat iplikleri kullanılır. Cildin altına minimal düzeyde girilen bu işlem sayesinde çok yoğun hazırlık ve uzun süren açık ameliyatlara göre daha uygun fiyata daha güvenli sonuçlar alınır ve bu sonuçlar yaklaşık 2 yıl kadar dayanır. Aynı zamanda hastanın işlem sonrasında günlük aktivitelerine dönmesi çok daha kısa sürmektedir.

Ameliyata ihtiyacı ortadan kaldıran bu iple yüz germe işlemi, son dönemde basın tarafından da oldukça ilgi görmektedir. Popülerliği arttıkça uygulayan sayısı artan bu işlemin ancak, işinin ehli kişilerce yapılmasını tavsiye ediyoruz. İple germe tekniği, çok kısa bir iyileşme sürecine sahip ve bazı doktorlar bu yüzden bu işlemi öğle-arası-lifti veya hafta sonu lifti olarak adlandırmakta, çünkü yalnızca 30 dakika içinde işlem tamamlanabiliyor

İple yüz germe kimler için idealdir?

Bu işlem, çok yoğun sarkma ve oturmuş derin çizgilere sahip olmayan kişiler için idealdir. Hem erkeklere hem de kadınlara uygulanabilen iple germe işlemi genellikle 35 ila 60 yaş arası, daha genç ve dinamik görünmek isteyen ancak yüzünde çok ciddi elastikiyet kaybı yaşamadığından ciddi ve açık bir yüz gerdirme operasyonuna ihtiyaç duymayan hastalara uygulanmaktadır.

Örümcek ağı iple yüz asma kimler için uygundur?

Yaşı daha büyük veya daha fazla elastikiyet kaybı ve çok derin kırışıklıkları olanlar için ise uni cog needle denen ameliyat iplikleri ile asma işlemi daha iyi sonuçlar vermektedir.

Yoğun iş temposu içerisinde ciddi ve iyileşme süreci çok uzun olan açık operasyonlardan kaçınan ve maskemsi bir görüntüden çok neredeyse işlem görmemiş kadar doğal ancak çok daha enerjik ve genç bir görünüm isteyen kişiler için biçilmiş kaftandır diyebiliriz.

- İnce bir dış cilt tabakasına veya yüzünde çok düşük miktarda yağ dokusu bulunan kişiler için daha uygundur.
- Çok ince, çok hassas, çok gevşek dokulu bir deriye sahip kişilere uygulanabilir.
- Yüksek dereceli, çok dramatik sonuçlar isteyen hastalara tavsiye edilebilir.
- Yüksek derecede elastikiyetini kaybetmiş, sarkmış cilde ve de derinleşmiş, yerleşmiş çizgi ve kırışıklıklara sahip kişiler için uygundur

Örümcek ağı ip nasıl uygulanır?

Tırtıklı poliproplen veya intradermal iplerin, tünel tekniği ile derinin en üst yüzeyinin hemen altına girilip yerleştirilmesi şeklinde gerçekleşir. Ciltte ince uçlu iğneler yardımıyla çok ufak girişler oluşturulur ve ipler hafif zigzag hareketleriyle yerleştirilir. Bu sayede dokuya daha sıkı tutunmaları sağlanır. İple yüz asma işlemi lokal anestezi kullanılarak gerçekleştirilir ve işlem sonrasında yatılarak tedaviye veya iyileşme sürecine gerek yoktur.

Güvenli midir?

Uzman ve bu konuda tecrübeli bir doktor tarafından gerçekleştirildikçe evet, oldukça güvenlidir. İple yüz germe işlemi sonrasında küçük morluklar haricinde başka bir problemle karşılaşılmaz. Kullanılan ipler, poliproplen denilen ve sağlık için uygunluğu kanıtlanmış PDO denen ameliyat iplikleridir. Bu ipler aynı zamanda cerrahide beyin, kalp ve abdominal operasyonlarda uzun yıllardan beri ameliyat ipliği olarak kullanılmaktadır. Lokal anestezi yöntemiyle uygulanan, genel anesteziye ihtiyaç duyulmayan bir işlem olduğundan genel anestezide rastlanan hiçbir riski taşımaz.

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yazar

Figen Sayın Yıldıran Sertifikalı Medikal Estetik, Mezoterapi, Ozon Terapi Dr.

Randevu al Profili görüntüleyin

Yorumlar: (0)