Özgürce gülümsemek

Yazar Sezin SüerDiş Hekimi • 30 Ocak 2018 • Yorumlar:

İçten, samimi, candan bir gülüş, iletişimin en büyük ilkesidir. Hem özel hayatınızda hem sosyal hayatınızda,hem de iş hayatınızda gözle görülür bir fark ve değer ortaya koymanızda size yardımcı olur. Peki size içten sıcak bir gülümsemenin ülkelerin politikalarını etkileyebildiğini söylesem?

 

Tarih : 12Nisan1961, uzayda ilk insan!

 

Gherman Stepanoviç Titov ve Yuri Gagarin.Uzay tarihinin en önemli Sovyet kahramanlarından ikisi. Soğuk savaş yılları ,SSCB ve ABD arasındaki kıyasıya uzay yarışında SSCB, uzaya göndereceği kozmonotu seçmekte zorlanıyordu. Her ikisi de tüm eğitimlerden başarıyla geçmişti. Her iki aday da son derece başarılı, yetenekli ve istekliydi. Hatta çoğunluğun görüşüne gore Titov, Gagarin’den bir gömlek üstün bir kozmonottu.

 

Bu zorlu seçim Nisan 1961 deki ilk uçuşun başlayacağı güne kadar yapılamadı. Nihayet hareketten birkaç saat önce Sovyet hava kuvvetleri komutanı seçimini yaptı ve uzaya gidecek ilk insanın Yuri Gagarin olacağını açıkladı.

 

Titov’un seçilmeme nedeni neydi? Neden Gagarin tercih edilmişti?

 

Kaynaklar,Gagarin’in sadece’’daha güzel bir gülümsemesi’’olduğunu,Titov’un ciddi görünüşünün insanlar tarafından beğenilmediği için seçilmediğini söylüyor. Gagarin’in seçilmesinin en güçlü sebebi olarak dişleriyle gülümseyen sempatik sıcak yüzüyle Sovyet propagandası için daha çok işe yarayacağının düşünülmesi gösteriliyor. Uzay yolculuğundan başarısızlıkla dahi dönülse uzay aracından inen astronotun, bu gülüşünün halk üzerinde pozitif bir etki yaratacağı Gagarinin seçilmesine neden olmuş.

 

 


 

Görsellerin geleceği yer-----

 

Gülümseyen ve pozitif enerji veren bir yüzün ,hem iş yaşamında hem de kitleleri etkilemesi bakımından sosyal yaşamda ne denli önemli olduğunu gösteren tarihi bir örnek!

 

Özgürce gülümsemek için de kuşkusuz ,sağlıklı ve göz alıcı diş ve dişetlerine sahip olmanız gerekmekte.

 

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yorumlar: (0)