Ozon Tedavisi-Genel Bilgiler

Yazar M. Fatih SomuncuAkupunktur Uzmanı • 4 Mart 2019 • Yorumlar:

Ozon Nedir?

Ozon üç oksijen atomundan oluşan gaz halinde bir moleküldür. Oksijen molekülünün (O2) kararlı haline karşın ozon (O3) kararsız bir moleküldür. Ozon gazının keşfinden sonraki ilk yıllarda dezenfeksiyon amacıyla kullanılmıştır. Ozonun bu dezenfekte edici etkisi güçlü okside edici özelliğinden kaynaklanmaktadır. Sadece virüs ve bakterileri öldürmekle kalmaz tüm mikroorganizmalar ve toksinlerini de okside edebilir. Çok güçlü okside ve etkili dezenfekte etme özelliği sayesinde, halen dünya çapında içme suyu sağlayan arıtma tesislerinde kullanılır.

Ozon Tedavisi Nedir?

Medikal ozon, saf oksijenden medikal ozon jeneratörü ile elde edilerek tedavide kullanılır. Ozon içeriğindeki 3. oksijen atomunu geri verme eğilimindedir. Bu serbest oksijen molekülü oksidandır; yani çevresini okside eder. Bu okside edici molekül düşük dozlarda vücuda verilince vücutta bu ajana karşı bir aşılanma olur. Yani vücutta ANTİOKSİDAN mekanizma tetiklenir.

Ozon tedavisi de insan vücudunun iki güçlü potansiyeli olan “antioksidan” ve “antiinflamatuar” potansiyellerini kullanan ve tüm vücutta bir alarm reaksiyonuna neden olarak vücudu hastalıklar karşısında güçlendiren bir tedavi yöntemidir.

Ozon tedavisinin tedavi edici etkilerinden bahsedildiğinde aklımıza öncelikle major otohemoterapi gelmelidir. Bu uygulamada kana karıştırılan ozon/oksijen karışımı moleküller ve hücrelerle hızla reaksiyon girer ve bir takım reaksiyonlar başlatır. Kanda oksijen taşıyan kırmızı kan hücrelerinin ihtiyacı olan dokulara daha fazla oksijen bırakmasına yardımcı olur. Bu sayede her tür zor iyileşen yara, damar tıkanıklığı ve dolaşım bozukluklarından kaynaklanan “yeterli kanlanamama” kaynaklı sorunların çözümünde yardımcıdır.

Tekrarlayan ozon tedavisi seansları sayesinde oluşan bu aktivasyona cevap olarak, vücudun bağışıklık hücreleri sitokin adı verilen özel habercileri (mesaj taşıyıcıları) üretir. Bunlar hastalıklara direnmek için uyarılan bütün bağışıklık sistemi boyunca bir zincirleme reaksiyona neden olarak diğer bağışıklık hücrelerini haberdar ederler.

Ozon için Yunanca ‘Tanrının Nefesi’ ismi verilmiştir. Şimşek ve yıldırımların oluşturduğu fırtınalı havalardan sonra yüksek yerlerde ve deniz kenarlarında taze hava kokusu diye içimize çektiğimiz ozondur. Ozon (Tanrının nefesi) yaşamın kendisidir, bu terapinin yaşamımız için gerekliliği İkinci Dünya Savaşı’ndan bu yana bilinen bir tedavi olmasına rağmen daha yeni anlaşılmaktadır.

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yazar

M. Fatih Somuncu Akupunktur, Ozon Terapi, Mezoterapi Uzm. Dr.

Randevu al Profili görüntüleyin

Yorumlar: (0)