Ozon Tedavisi

Yazar Yunus Keser YılmazKalp Ve Damar Cerrahı • 21 Mart 2018 • Yorumlar:

Üç oksijen atomundan oluşan, canlılar güneşin öldürücü morötesi (ultraviyole) ışınlarından koruyan kimyasal bileşiktir. Birçok patolojik durumu iyileştirmede yardımcıdır. Doku ve hücrelerin, oksijeni etkili şekilde almasını sağlar. Ozon tedavisi uygulama dozu 1 ve 100 µg/ml (0.05 – 5 %O3) arasında değişir. Ağrı kesicileri açığa çıkarır ve ağrı kesici özelliği gösterir.

Kanser hastaları, diabet, hepatit, kronik yorgunluk, stres, yaşlanmaya karşı, kozmetik ve hatta çeşitli enfeksiyöz hastalıkların tedavilerinde uygulanmaktadır. Kas, kemik, eklem, romatizmal ve nörolojik hastalıkların tedavisinde yer almaktadır. Ozon, yaşam kalitesini önemli ölçüde arttırır. Saç ve cildin kendisini yenilemesini sağlar. Bağışıklık sistemini güçlendirir. Ozon terapi, kemotrapi ve radyoterapinin yan etkilerini aza indirir.

Dezenfeksiyon ve antimikrobik özelliği ile bakteri, virüs ve mantarları öldürür. Doku ve hücrelerin oksijenlenmesini arttırır. Damar duvarındaki küçük kan damarlarındaki tıkaçların çözülmesini sağlayarak kan dolaşımını düzenler. Koroner kan akımını arttırır ve kalbin ritmini düzenler. Kalp kası hastalıklarında ve kalp yetmezliklerinde kullanılmaktadır. Damar sistemine etkisi ile tansiyonun normalleşmesine yardımcı olur.

 

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yazar

Yunus Keser Yılmaz Kalp Ve Damar Cerrahisi, Ozon Terapi, Proloterapi Dr. Öğr. Üyesi

Randevu al Profili görüntüleyin

Yorumlar: (0)