PARKİNSON NEDİR ?

Yazar Serhat DuruhanBeyin Ve Sinir Cerrahı • 15 Mayıs 2017 • Yorumlar:

 Parkinson; 1817 yılında yaşayan bir doktorun adıdır. Dr.James Parkinson, bazı hastalarda görülen ellerde titreme, kaslarda kasılma, yürüme bozukluğu ve yüz mimik hareketleri bozukluğu ile seyreden bir hastalık tarif etmiş ve bu hastalığa PARKİNSON adı verilmiştir.

 

 SEBEBİ: Beyinde üretilen DOPAMİN adlı bir maddenin yetersiz salgılanması sonucunda  oluşur. Yani bir Dopamin eksikliği hastalığıdır.Bu maddenin eksikliğine bağlı olarak hastalarda titreme, kaslarda tutukluk, ağırlık, hareketlerde yavaşlık gibi belirtiler ortaya çıkar. Hastalığın en tipik belirtisi daha çok istirahat halinde ortaya çıkan para sayar gibi bir titremedir. Bu titreme genellikle önce vücudun bir tarafında ön plana çıkmaktadır.

Genelde 50 yaş üzeri erkeklerde sık görülür.Toplumda binde 3 oranında rastlanır. 65 yaş ve üzerindeki 300 kişiden birinde görülmektedir.
PARKİNSON TEDAVİSİNDE SÜLÜK VE OZON KULLANIMI
PARKİNSON HASTALIĞININ TAMAMLAYICI TIP YÖNTEMLERİ İLE TEDAVİSİ

Parkinson tedavisinde esas olan beyinde üretimi azalan DOPAMİN maddesinin yerine konmasıdır. Bu tedavi klasik tıbbi ilaçlarla mümkün olduğu kadar yapılmaya çalışılmaktadır.

Ancak, klasik ilaçların uygulanmasına rağmen bir çok hastada hastalık belirtileri ilerlemeye başlar. Klasik tıbbi ilaçlar devam ederken, diğer taraftan TAMAMLAYICI TIP TEDAVİLERİNDEN olan tıbbi sülük tedavisi, Medikal ozon tedavisi ,Manyetik alan tedavisi ve kök hücre tedavisi gibi tedaviler uygulamaya koyulursa hastalık belirtilerinde bir çok kişinin tahmin edemeyeceği kadar iyileşme olmaktadır. Resimde görülen hastamızda oldukça yoğun Parkinson hastalığı belirtileri mevcuttu. Kliniğimize ilk geldiği gün iki baston ve eşinin yardımıyla yürüyebiliyordu. Uyguladığımız tedavi sonunda yani, 6 hafta sonra bastonsuz yürümeye başladı.

Tedavi, haftada iki gün yapılmaktadır. Toplam 5 hafta, yani 10 seans tıbbi sülük ve medikal ozon uygulaması yapılır. Ayrıca tedaviye manyetik alan uygulaması, hacamat ve kök hücre uygulaması eklenebilir. Tedavi programı hastanın muayenesinden sonra kesinleşmektedir.

Şehir dışından tedavi için Denizli'ye gelecek olan hastalarımız için yoğunlaştırılmış tedavi programı uygulamaktayız. Tedaviye pazartesi günleri başlamaktayız. Hasta toplam 4 gece Denizli de ikamet etmekte ve cuma gününe kadar toplam 5 seans ozon ve 5 seans sülük uygulaması, 5 seans manyetik alan tedavisi, 1 seans hacamat kupa tedavisi ve 1 seans kök hücre tedavisi yapıldıktan sonra evine yollanmaktadır.  

 

 

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yazar

Serhat Duruhan Beyin Ve Sinir Cerrahisi Op. Dr.

Randevu al Profili görüntüleyin

Yorumlar: (0)