Parmak Arası Nasır

Yumuşak nasırlar, ayak parmaklarının arasındaki boşluklarda izlenen, ağrılı, akıntılı sorunlardır. Bu problemde kişinin, ayakparmaklarında varolan şekilsel değişiklikler ayak parmak aralarının basınç altında kalmasına yol açar. Özellikle ucu sivri ve yüksek topuklu ayakkabı giyilmesi, ayak parmaklarının üzerine binen yükü arttıran bir faktördür. Kişinin ayaklarında çekiç parmak, bunion gibi problemler olduğunda ayak parmakları ayağın ön bölümünde sıkışır. Bu sıkışma, kemikteki bozulmuş yapının parmak arasındaki yumuşak dokuya bası yaparak açılmasına yol açar.

Tedavi:

Bu problemin tedavisinde öncelikli olarak, önü geniş bir ayakkabının giyilmesi tavsiye edilir.

Ayak parmak aralarının birbirine sürtmesini engellemek üzere parmak arası ayraçlar kullanılır. Yine bu hastalarda ayağın yere düzgün basmasını sağlamak için yapılacak olan özel tabanlıklar kullanılabilir. Bu tedavilere ek olarak hastalarda ayak bakımının yapılması ve yaraların temizlenmesi önemlidir.

Bu tedavilerden fayda görmeyen ya da şikayetleri artan hastalarda nasırın oluşmasına yol açan kemik deformitesinin düzeltilmesi işlemi uygulanabilir.

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yazar

Selim Muğrabi Ortopedi Ve Travmatoloji Op. Dr.

Randevu al Profili görüntüleyin

Yorumlar: (0)