Pembe Estetik Nedir Nasıl Yapılır?

Yazar Tolga GülçiçekDiş Hekimi • 6 Nisan 2020 • Yorumlar:

Gülümsemenizin kusursuz olması, damağınızın dişleriniz ile uyumlu olması halinde mümkün. Pembe estetik nedir nasıl yapılır sorusu soruluyor.

Pembe estetik hakkında merak ettiklerinizin açıklaması yapılıyor.

Pembe Estetik Nedir Nasıl Yapılır Sorularının Yanıtı

İlk etapta merak edilen pembe estetik nedir nasıl yapılır sorularının yanıtı olacak. Pembe estetik gülümseme sırasında ön tarafta – orta kısımda yer alan iki dişin tepe noktalarında bulunan diş etlerinden geçen hayali çizginin hafif şekilde dudağa dokunması ile sağlanacaktır. Yani ön dişlerin damak ile teması, dudak ile olan hizasının nasıl olduğu önemlidir. Bu bağlamda yapılan uygulamalar için pembe estetik kavramının kullanılması söz konusudur.

Diş Etinde Estetik Müdahaleler

Sadece dişlerinizin beyazlığı, dişlerinizin büyüklüğü ya da sıralaması estetik bir gülüş için yeterli olmuyor. Bazen hastanın dişlerinin son derece güzel olmasına rağmen, diş eti probleminden ötürü estetik bir gülüşe sahip olamaması sorunu doğuyor. Bunun önüne geçilmesi için estetik müdahaleler yapılabiliyor.

∙ Diş etinde sağlıklı ve estetik bir görünüm sağlamak

∙         Protetik restorasyonların yapılması

∙         Estetik diş hekimliği ile pembe estetik uygulamaları yapılabilir.

Yukarıda verilen amaçlar için doktorunuzun yapmış olduğu müdahale, direkt olarak sorunsuz şekilde diş ve diş etlerinizi kullanmanızı sağlar. Sağlıklı bir diş eti ve ağız, gülüşünüzün de kusursuz olması için yeterli olacaktır.

Diş Etlerinde En Çok Hangi Problemler Görülür?

Pembe estetik ile diş eti sorunlarının ortadan kaldırılması söz konusu. Peki, diş eti problemlerinde en çok tekrar eden ya da en çok rastlanan sorun ne? Diş eti problemleri göz önünde bulundurulduğunda, en çok görülen sorununun iltihap sorunu olduğu görülüyor. Diş eti problemleri içinde olan iltihap sorunu, ağız bakımının yeterli olmadığı durumlarda ortaya çıkıyor. Bunun için direkt olarak müdahalenin ağız sağlığını kontrol altına almak ile başladığını söyleyebiliriz.

∙         Diş taşı temizliği: Sağlıklı diş etleri için diş taşının olmaması önemli. Bunun için gereken önlemi almak, kontrollerin düzenli olarak yapılması gerekiyor.

İltihap sorununu farklı yöntemler ile ortadan kaldırılması, ameliyat gibi çözümlerin olmasının ardından pembe estetik yöntemleri uygulanarak damak estetiği ön plana çıkarılabilir.

 

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yazar

Tolga Gülçiçek Ağız Diş Ve Çene Cerrahisi, Diş Hekimi Uzm. Dr.

Randevu al Profili görüntüleyin

Yorumlar: (0)