Penis Boyu Neden Önemlidir?

Yazar Tuncay Toprak • 14 Kasım 2023 • Yorumlar:

Tarih boyunca doğuda ya da batıda penis erkekliği ve gücü tanımlamıştır. Penis, erkeğin egosunun bir nevi vücut bulmuş halidir. Büyük bir penise sahip olma algısı genellikle daha yüksek benlik saygısıyla bağlantılıdır. Ancak araştırmalara göre, insanın rekabetçi doğası gereği neredeyse her erkeğin başkasının penisini kıskanıyor olabileceği vurgulanmıştır ve ortalama büyüklükte penise sahip olanların çoğu, penislerinin aslında küçük olduğuna inanır. Erkek genellikle kendi penisine baktığında penisinin daha küçük göründüğünü düşünür.

Büyük penis gurur ve tatmin kaynağıdır ve bazı erkeklere göre küçük veya kısa penis kısa boy veya kellikten daha aşağılayıcı olabilmektedir. Genellikle erkekler penislerinin daha büyük olmasını cinsel tatmini artırmak için değil, kendilerini diğerlerinden üstün hissetmek için isterler. Penis bir genital organ olduğu için bu organ hakkındaki tartışmalar birçok kültürde tabu olarak kabul edilmiş veya sosyal olarak kabul edilemez olmuştur. Genellikle yalnızca bir konuşma ve şaka konusu olarak görülse de penisin uzunluğu, çevresi ve fonksiyonu eski çağlardan beri önemli konular arasında yer almıştır.

Erkeklerin çoğu penislerinin uzunluğundan endişe ederken, bazı kültürlerde kadınların yaklaşık %90'ı geniş penisi uzun penise tercih ettiği gösterilmiştir. Durex araştırması Uzakdoğu'daki erkeklerin ereksiyon halindeki penisinin uzunluk ve çevre açısından batılı erkeklere göre yaklaşık 2 cm daha kısa olduğunu göstermiştir. Bu açıdan Japon yapımı prezervatifler Amerikan yapımı prezervatiflerden yaklaşık 2,5 cm daha kısadır.

KADINLAR İÇİN PENİS BÜYÜKLÜĞÜ ÖNEMLİ Mİ?

Birçok kadın büyük penisleri tercih ediyor ama penisin olması gerekenden çok büyük olması da tercih edilmeme nedeni olabiliyor. Aslında büyük bir penisin kadınlar tarafından çekiciliği, 7,6 cm'lik sarkık bir uzunluktan sonra azalmaya başlamaktadır. Bununla birlikte birçok kadın, küçük bir penisin, ön sevişme sırasında psikolojik olarak ortalama veya büyük bir penise göre daha az tahrik edici olduğunu kabul etmektedir. Playboy dergisi tarafından en az bir çocuk doğurmuş olan 25-50 yaş arası kadınlar arasında yapılan bir ankete göre, hiçbir kadının küçük penisten yana olmadığını söyleniyor. Cinsel talebin sembolü olan büyüklük hiçbir şekilde erkeklerle sınırlı değildir. Birçok kadın ameliyatla meme büyütme yaptırmak istediğinden büyük ve hacimli göğüsler de tercih edilmektedir.

Penisin boyu mu? kalınlığı mı? sorusuna geldiğimizde ise kadınlar için penisin çapının daha önemli olduğu sonucuna varabiliriz. Çünkü penisin kalınlığı cinsel ilişki sırasında sürtünmeyi arttıracağı için cinsel hazzı olumlu yönde etkileyecektir.

Burada dikkat edilmesi gereken başka bir durumda cinsel ilişkide çift arasında uyumun yakalanmasıdır. Cinsel anlamda birbirini tamamlayamayan çift için penis boyunun bir önemi kalmamaktadır.

Özetle, sıralama yaparsak ilk önce cinsel uyumun yakalanması gerekmektedir. Sonrasında ise her erkeğin büyük penise sahip olmak isteyebileceğini anlamak gerekebilir. Günümüzde bu açıdan bir çok teknik geliştirilmekte ve erkeklere daha uzun ve kalın bir penis sunabilmektedir.

Dr. Tuncay Toprak

 

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yorumlar: (0)