Penis Eğriliği

Yazar Coşkun ŞahinÜrolog • 2 Mayıs 2019 • Yorumlar:

Doğuştan veya sonradan olabilir. Doğuştan penis eğriliğinin beraberinde idrar deliğinin yerinde olmaması anormalliği de olabilir. Doğuştan eğriliği olanlarda başka bir anamoli yok ise ergenlik çağının bitimine kadar beklenmesini önermekteyiz. Çünkü çocukluk çağında yapılan işlem penis büyüdükten sonra yetersiz kalabilmektedir.

Sonradan penis eğriliği olanlarda altta yatan bir hastalık olabilir. Mutlaka bir ürolog tarafından değerlendirilmeli. 30 derecenin üzerinde veya cinsel ilişki esnasında sıkıntı oluşturacak derecede eğriliği olan hastalarda cerrahi önerilmektedir. Tabi kozmetik olarak durumundan rahatsız olan hastalara da cerrahi önerilebilir. Tedavi eğriliğin derecesine, penisin boyuna ve cinsel işlevlerin durumuna göre değişmektedir. Penis boyu iyi ise, 60 derecenin altında eğrilik var ise ve sertleşme problemi yok ise bu hastalara dikiş yöntemini önerilebilir.. Dikiş yöntemi baklava dilimi şeklinde ufak bir parça çıkarılarak veya çıkarılmadan yapılabilmektedir. Bu konuya hasta ve doktorun ayrıntılı konuşması ile karar verilir. Penis boyu iyi olmayan, 60 derecenin üzerinde eğriliği olan ve ereksiyon problemleri olan hastalarda yama yöntemi uygulanabilir. Penis boyu iyi olmayıp eğriliği olan ve yama yöntemini ameliyat sonrası sertleşme problemi riskinden dolayı istemeyen hastalarda dikiş ve penis uzatma ameliyatı uygulanabilir. Eğer hasta penisin kalınlığından da memnun değilse ayrı bir seansta penis kalınlığı arttırılabilir.

Penis eğriliğinin cerrahi tedavisi genel anestezi altında yapılmaktadır. Hasta tercihine göre uyutmadan spinal anestezi ile de yapılabilir. Plikasyon tekniğinde (dikiş tekniği) genellikle tercih edilen kalıcı dikişlerdir. Bu dikişler ele gelmeyecek şekilde gömülebilir. Ameliyat günü evinize gidebilirsiniz.

Yama yönteminde ise hastanın ağız mukozası, damarı, cildi veya sentetik bir materyal kullanılabilmektedir.

Penis protezi ise tek, iki parça ve üç parça şeklinde olabilmektedir.

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yazar

Coşkun Şahin Üroloji, Çocuk Ürolojisi, Androloji Prof. Dr.

Randevu al Profili görüntüleyin

Yorumlar: (0)