Piezocerrahi Tekniği

Beklenen gelişimsel periyot içerisinde tamamen oral kaviteye sürememiş ve bundan sonra sürmesi de beklenmeyen dişler ‘gömülü diş’olarak tanımlanır. Bu nedenle, gömüklüğün teşhisi erüpsiyonun olağan kronolojisi ile birlikte erüpsiyon potansiyelini etkileyen faktörlerin doğru bir şekilde anlaşılmasını gerektirir.


Gömük dişlere genelde  uygulanabilecek dört seçenek vardır:
1- Gözlemleme : Gözlemleme süt dişlerinin sürmesinin tamamlanmasıyla başlar ve en son gömük dişin sürmesi veya çekilmesiyle sona erer.
2-İnterseptif tedavi : Ortodontik yöntemlerle ve gömük dişin üzerindeki süt dişinin çekimi ile dişin sürdürülmesidir.
3-Yeniden pozisyonlandırma(Relokasyon) : Yeniden pozisyonlandırma gömük dişe cerrahi ve/veya ortodontik olarak alveol kemiği içerisinde yeni bir pozisyon verilmesidir.
4-Çekim 
 
 
Piezocerrahi cihazı oral ve maksillofasiyal cerrahide gömülü dişlerin açığa çıkartılması veya cerrahi çekimi, kök ayırma ve uzaklaştırma işlemleri, endodontik cerrahi, periodontal cerrahi, sinüs lifting için kemik penceresi açılması, sinüs lifting işlemlerine kllanılmaktadır, Piezocerrahi cihazının kullanımı diğer geleneksel cihazlardan tamamiyle farklılık gösterdiğinden yeterli beceriyi kazanmak çok önemlidir ve kullanımını öğrenmek bir miktar zaman almaktadır.


Oral ve maksillofasiyal cerrahide kemikler ve yumuşak dokular arasında yakın bir ilişki olduğundan piezocerrahinin kullanımı komşu dokulara gelebilecek cerrahi travmanın en aza indirgenmesi gereken her koşulda endikedir.

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yazar

Tolga Gülçiçek Ağız Diş Ve Çene Cerrahisi, Diş Hekimi Uzm. Dr.

Randevu al Profili görüntüleyin

Yorumlar: (0)