Plastik Cerrahi Mevsimi: Hangi Aylarda Hangi İşlemlerin Yapılması Daha Uygun?

Klinikte yapılan görüşmelerde “bu işlem için en uygun mevsim hangisi?”, “yüz gençleştirme işlemleri için kış ayları daha mı uygun?”, “yağ şekillendirme veya meme büyütme sonrası rahatça bikini giyebilmek için en az ne kadar süre geçmeli?” soruları ile çok sık karşılaşılır. Peki hangi aylarda hangi plastik cerrahi işlemlerinin yapılması daha uygun?

Kış Ayları

Genel olarak tüm estetik cerrahi işlemleri için ideal bir zamandır. Kalın giysiler, bereler ve atkılar ameliyat sonrası pansumanları, ödem ve morlukları gizlemek için olanak sağlar. Güneş ışınlarının daha zayıf olduğu bu dönem lazer işlemleri için ideal bir dönemdir. Ayrıca evde kahve ve kitabınızla birlikte dinlenmek için de harika bir zamandır, hele de kar yağıyorsa. Ayrıca bayram tatilleri, yılbaşı ve sömestr tatilleri gibi tatillerin yoğun olduğu bir dönemdir. Yüz gençleştirme, estetik burun ameliyatları, göz kapağı ameliyatları, kaş asma, vücut şekillendirme, karın germe ameliyatları, estetik meme ameliyatları ve lazerle cilt yenileme işlemleri için uygun zamanlardır.

İlkbahar

Özellikle yaz planlarınız yoğunsa; takviminizde giyilecek kısa, ince elbiseler ve bikiniler, yaz partileri ve törenler varsa bu dönemi iyi değerlendirmelisiniz. İlkbahar ayları da kış aylarının avantajlarına sahiptirler. Özellikle kış aylarında diyet, kilo verme ve egzersiz ile hazırlıklarınızı tamamladıysanız ve kayak tatilinizi de doyasıya yaptıysanız bahar ayları kaçan treni yakalamak için size ikinci bir şans verir. Çocuklarınız varsa, onların bu aylarda okulda olmaları sizin için bir avantajı olabilir. Doğa kendini yenilerken siz de kendinizi yenileyin.

Yaz

Şimdi deniz, güneş ve kumun tadını çıkarın. Tek şansınız bu aylar değilse ve yaz tatilini yenilenme zamanı olarak kullanmıyorsanız ameliyat olmak için en iyi zaman yaz ayları değildir. Ancak nekahat sürenizi klimalı serin bir ortamda geçirebilecekseniz düşünülebilir. Çünkü sıcak hava şişkinliklerin daha uzun süre kalıcı olmasına veya ameliyat sonrası kanamalara neden olabilir. Bazı ameliyatlardan sonra karın korsesi veya elastik bandaj kullanacağınızı unutmayın, bu sizi biraz rahatsız edebilir. Sıcak havalarda bu sargılar biraz can sıkıcı olabilir. Güneş gören ameliyat izlerinin koyu renkte iyileşebileceği unutulmamalı ve ameliyat sonrasında en az 6 hafta mümkün olduğunca fazla güneşten korunmalı. Bir süre denize ve havuza giremeyeceğinizi de söylemiş miydim? Özetle bu dönem botoks ve dolgu işlemleri gibi daha az invazif işlemler ve diyet-egzersiz için daha uygun bir zaman aralığıdır.

Sonbahar

İşe veya okula dönmeden belki biraz değişiklik yapmak istersiniz. Yaz aylarında gözünüze fazla çarpan bölgelerin tedavisi için fazla beklemeye gerek olmadığını düşünüyorsanız işte size iyi bir fırsat. Ağaçlar yapraklarını dökerken siz de bazı fazlalıklarınızdan kurtulabilirsiniz.

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yazar

M. Hakan Bulam Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Op. Dr.

Randevu al Profili görüntüleyin

Yorumlar: (0)

Yazar

M. Hakan Bulam

Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Op. Dr.

Randevu al