Popo Estetiği (Gluteoplasti)

Kadın vücudunu güzel gösteren unsurlardan biri de kalçalardır. Dolgun, yuvarlak hatlı ve dik görünümlü kalçalar günümüzde kadınların en çok sahip olmayı arzuladıkları detaylardan biridir. Ancak sadece kadınlar değil, günümüzde erkekler de daha biçimli kalçalara sahip olmak için ameliyat olmak istemektedir.

Gluteoplasti de denilen kalça estetiği ideal kalça görüntüsünün elde edilmesi için yapılan uygulamaları kapsar. Hastaların farklı ihtiyaçlarına göre uygulamalar da değişir. Temel olarak kalça estetiğinde üç farklı yöntem kulanılır:

* Kalça popo estetiği, dolgunlaştırma ve biçimlendirme

* Kalça popo dikleştirme

* Kalça popo küçültme

Operasyon Yöntemleri

Dolgunlaştırma – Biçimlendirme

Yağ enjeksiyonu ile eksik olan alanlardaki doku kalınlığı artırılarak popo kavsi yeniden düzenlenir ve bu sayede daha güzel ve daha diri bir görünüm sağlanır. Bu yöntemin uygulanabilmesi için hastanın vücudunda yeterli miktarda yağ rezervinin yağlanmanın istenmediği bölgelerden (basen, bel, poponun alt ve dış tarafı) alınarak istenilen bölgelere taşınması gerekmektedir. Kişinin kendisinden alınan yağ özel işlemlerle yoğunlaştırılır ve poponun gerekli alanlarına yerleştirilerek popo dolgunlaştırılır.

Kalça protezi ise vücudun diğer bölgelerinde yeterli yağ rezervinin olmadığı durumlarda veya tercih nedeniyle kullanılması gereken bir yöntemdir. Bunlar memede kullanılanlar gibi silikon protezlerdir. Ancak şekilleri farklıdır. Kalçalar için özel olarak tasarlanmış ürünlerdir. Protezler kalçalar arasındaki oluktan yapılan kısa bir kesikten kalça kası içerisine yerleştirilir. İz doğal kıvrım içerisinde olduğundan kolay fark edilemez. Bu işlem poponun arkaya doğru çıkık ve yüksek durmasını sağlar.

Popo Kaldırma veya Dikleştirme

Aşırı kilo aldıktan sonra genleşen derinin kişinin zayıflaması sonrasında yağ dokunun azalması ve kas yapıların zayıflamasına bağlı olarak sarkması nedeniyle uygulanan ameliyatlardır. Kalçanın üstünden deri çıkartılarak tüm kalça bölgesinin askı işlemiyle yukarıya alınması işlemidir. Cilt kalitesi orta ve iyi olan hastalarda eğer sarkma fazla değilse yağ enjeksiyonu veya protez uygulaması yeterli olabilmektedir.

Popo küçültme

Belli alanlara yağ alma (liposuction) işlemi uygulanarak poponun küçültülmesi işlemidir.

Ameliyat Öncesi Dikkat Edilecek Noktalar

Son 1 haftada kanı sulandırabilecek ilaçlardan ve benzeri maddelerden uzak durmak gerekmektedir.

Anestezi Yöntemi ve Süresi

Ameliyathane ortamında ve genel anestezi altında gerçekleştirilir. Yapılan işlem tekniklerine ve sırasına göre operasyon süresi 2-3 saat arasında sürer.

İyileşme Süreci

Operasyon sonrası hastanın aynı gece hastanede kalması gerekebilir. Ameliyattan sonra protez veya yağ enjeksiyonu uygulanmışsa, özel bir korse 4-8 hafta süre ile kullanılır. Bu ameliyatlarda hastanın ilk 10-15 gün yüz üstü yatarak istirahat etmesi önerilir. Oturmasını gerektiren durumlarda ise bu süre boyunca yumuşak bir yastık kullanması ve oturma süresini mümkün olduğunca kısa tutması tavsiye edilir. Liposuction yapılması durumunda korse kullanımının 3-4 hafta yapılması yeterlidir. İyileşme yapılan ameliyata göre 2-10 günde tamamlanır. Hastanın şişliklerinin inmesi ve kalçaların tam biçimini alması 3-6 ayda tamamlanır. 30 – 45 gün sonra aktif spor yapmaya başlanabilir. Popo protezi yerleştirilmesinden sonraki 2 ay dikkatli oturup kalkmak gerekir.

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yazar

Hakan Teymur Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Op. Dr.

Randevu al Profili görüntüleyin

Yorumlar: (0)