PRP (Platelet Rich Plazma)

Yazar Ebru SöylemezMezoterapi Uzmanı • 23 Ocak 2020 • Yorumlar:

PRP trombositten zengin plazma tedavisidir. Kişinin kendisinden alınan kan belli devirde santrifüj edilerek PRP elde edilir.

Trombosit sayıları kişiden kişiye farklılık gösterebilir. Hatta gün içinde bile farklılıklar olabilir.Kişinin beslenmesi, spor yapması, sigara tüketimi,yaşam şekli trombosit sayısını kalitesini etkileyebilir.

PRP de amaca yönelik uygulama yapılır yani saç dökülme tedavisi, cilt ve yüz gençleştirme, yara iyileştirme, skar tedavisin de kullanıldığı gibi tıbbın farklı alanlarında da kullanımı vardır.

-Oftalmoloji

-Ortopedi

-Nöroloji

-Oral ve Fasiyal cerrahilerde tedavilerde

-Kadın Doğum da yumurta kalitesinin artırılamasın da PRP den faydalanılabilir.

Cilt ve saç tedavilerinde PRP uygulamasın da Mezoterapi veya Dermapen  cihazı tercih edilebilir. Mezoterapi cok küçük iğne uçlarıyla yapılan enjeksiyondur .Dermapen kalem seklinde bir cihazdır ucunda cok sayıda mikro iğne vardır bu sayede  istenilen bölgede minik kanallar açılmış olur. Uygulama biçimini hekiminiz ihtiyacınıza göre belirler..Başka tedavilerle kombine edilebilir .Lazer tedavileri, peeling uygulamaları sonrasında tedavi amaçlı kullanılır.

PRP nin doku iyileştirici etkisini artırmak amacıyla kök hücrelerle beraber kulanılabilir.

PRP  tedavilerinde amaç yüksek konsantrasyonlu büyüme faktörlerinden ve yara iyileşmesinde görevli proteinlerden faydalanmaktır. Bu sayede;

-Derinin tonusunu artması

-Hidrasyonu ve nemlenmesi

-Elastikiyet artışı sağlanır

Sonuçta cilt parlar ve canlı bir görünüm kazanır,ince kırışıklıklar açılır.

Saç ekimi öncesinde ve sonrasında kullanılabilir.Mezoterapi seanslarıyla dönüşümlü uygulanılabilir.

PRP nin en büyük avantajı kişinin kendi kanı ürününden faydalanıldığı için (otolog) hastalık bulaşma veya immünolojik bir reaksiyonla karşılaşma riski yoktur.

3-4 seans  2 -3 hafta arayla uygulama önerilir. Bu ilk kürden sonra 6 ay ve 12. aylarda tekrar edilmesi iyilik halinin devamı ve korunması açısından uygun olur.Saç tedavilerinde seans süresi daha uzundur.Kişiye göre değişmekle beraber 9-10 seans önerilir.

Enjeksiyonlu işlemler sonrasın da görülebilen bölgesel ödem ,morarma ,yanma hissi ,kızarıklık oluşabilecek komplikasyonlardır.

 

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yazar

Yorumlar: (0)

Yazar

Ebru Söylemez

Mezoterapi, Ozon Terapi Dr.

Randevu al