PRP Tedavisi

Yazar A. Demet Aşkın • 24 Şubat 2020 • Yorumlar:

PRP , bu konuda hazırlanmış özel tüplere direkt olarak kişinin kanının alındıktan sonra santrifüj edilerek hazırlanır.Tüplerin özel oluşunun nedeni,kanın 3 hücresinden trombositleri ayrıştırmasıdır. Kan kırmızı hücre,beyaz hücre ve trombositlerden oluşur.Trombositler growth faktör içerir ve growth hormon aktivasyonu ile dokudaki hasarı tamir etmek üzere tüm mekanizmaları harekete geçirir. Vücudumuzun bir bölgesinde oluşan kesi sonucu o bölgede pıhtılaşma olması için trombositler toplanır,growth faktör açığa çıkar ve hasarlı bölge onarılır.PRP nin kullanılışı bu mekanizmadan ilham alınarak

oluşturulmuştur.

PRP kullanım amaçları:

-Cilt yaşlanmasının azaltılması,cildin gençleştirilmesi ve kırışıklıkların azaltılması.Bu amaçla tüm cilt bölgelerinde kullanılabilir.

-Saç tedavisinde de kullanılmaktadır.Kıl köklerinin onarılması,dolayısı ile saç zayıflamasının önlenmesi amacıyla kullanıldığı gibi saç ekimi önce ve sonrasında da ekim bölgesinin kanlanması ve ekilen saç köklerinin daha sağlıklı olması amacıyla yapılır.Bu amaçla PRP saç mezoterapileri ile kombin yapılırsa saç köklerinin beslenmesi sağlanacağı için başarı daha yükselir.Zayıflamış saç kökleri tamir olurken aynı zamanda beslenir.

 

-PRP cilt gençleştirme amacıyla kullanılırken cildin durumuna göre diğer tedavi ürünleriyle de kombine edilerek kullanılabilir. Ayrıca farklı hyalüronik asit içeren  mezoterapi ürünleri ile de birlikte yapılabilir.Her zaman önerdiğim gibi önce dokunun ihtiyacını muayene ile tespit edip daha sonra kişiye özel tedavi planı yapılmalıdır.Ciltte gençleşme ve iyileşme yapacağı için cilt hasarları oluşma riski azalır.Lekelenme ,incelme,matlaşma ortadan kalkar.Leke tedavisinde lekeyi direkt iyileştirme etkisi yoktur.Ancak daha sağlıklı yaptığı ciltte lekeler daha açık renge dönüşür ve leke artışı önlenmiş olur.

 

-Bunların dışında ortopedik eklem sıkıntılarında uygulanmaktadır.

 

-PRP ürologlar tarafından empotans tedavisinde destek tedavi olarak kullanılmaktadır.

 

-Vaginal rejuvenasyon amacıyla tek başına veya hyalüronik asit ile beraber uygulanmaktadır.

 

 PRP uygulama protokolü amaca göre değişmekle beraber çoğunlukla 3 hafta aralarla üç kez yapılıp senede bir de tekrarları yapılmaktadır.


 

                  Barış ve neşe dolu sağlıklı haftalar diliyorum,sevgilerimle...

 

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yazar

A. Demet Aşkın Anesteziyoloji Ve Reanimasyon Uzm. Dr.

Randevu al Profili görüntüleyin

Yorumlar: (0)