PRP Tedavisi

Yazar Hilal Çetin • 10 Mart 2017 • Yorumlar:

PRP, “Platelet Rich Plasma- platelet yönünden zenginleştirilmiş plazma uygulaması” adı verilen tedavi yönteminin kısaltılmış ismidir. Bu uygulama bir kişiden alınan küçük miktardaki kanın özel bir tüpe konularak santrfüj işlemine tabi tutulduktan sonra bileşenlerine ayrıştırılması ve elde edilen platelet yönünden zenginleştirilmiş plazma”nın (PRP), yine aynı kişiye enjeksiyon yoluyla geri verilmesini temel alır.

UYGULAMA HANGİ YOLLARLA YAPILMAKTADIR?

PRP uygulamalarının birçoğu  biyoteknolojik olarak üretilmiş uygulama kitleri aracılığıyla hekimler tarafından yapılmaktadır. Uygulamalarda PRP ile hazırlanan maskeler kullanılabildiği gibi mezoterapi ve volüm artırıcı tedavilerde de PRP kullanılabilmektedir. 

Estetik tıpta PRP yüz, boyun, dekolte bölgesi, eller, bacak içleri, kollar gibi vücut bölümlerinde;

-Deride  kırışıklıkların düzelmesini, çöküntülerin giderilmesini, esneklik ve parlaklığının yeniden kazandırılmasını, akne izlerinin giderilmesini  ve lekelerin açılmasını sağlamak, 

-İyileşmesi uzun süren yara, çatlak ve deri niteliğinin zarar gördüğü durumların kontrolünü sağlamak,

-Saç dökülmesinde tek başına kullanmak veya diğer tedavi seçeneklerinin etkisini güçlendirmek gibi amaçlarla kombine olarak ve yukarıda belirtilen alanlar dışında pek çok alanda başarıyla uygulanmaktadır.

-Peeling, dolgu ve botox gibi işlemlerin etkinliğini artırmak, süresini uzatmak ve cilt yapılanmasına destek olarak kombine de uygulanabilmektedir.

Seanslar 1 ay ara ile 3 seans şeklinde uygulanır. 1 yıl sonra bir kür daha uygulama yapıldığında sonuçlar kalıcı olmaktadır.

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yorumlar: (0)