Regl Dönemi Beslenmesi İçin 5 Taktik

Yazar Gayenur Çolakoğlu • 17 Temmuz 2023 • Yorumlar:

Diyettesiniz ve regl dönemi geldi çattı. Özellikle diyete başlamanızın verdiği heyecan, kararlılık ve düzen bir anda bozulacak endişesi taşıyorsunuz ve regl dönemi sizin için bir kabusa dönüşüyor, farkındayım. Yememeliyim dürtüsü daha da ağır basıyor ve sanki kilo almış gibi hissediyorsunuz. Önce sakin olun bunların hepsi geçici ve sağlıklı olmayan düşünceler.

Ben bir diyetisyen olarak sizin endişelerinizi ve korkularınızı yıkmaya; yeni bir siz için sağlıklı bir regl dönemi inşaa etmeye geldim.

Özellikle diyet süreçlerimde danışanlarımı bu konuda rahatlatmaya çalışıyorum. Kendilerini rahat hissetmelerini, regl dönemlerinde şartlar uygunsa hafif ve sağlıklı tatlı tariflerimizle arada kendilerine es vermeleri gerektiğini söylüyorum, tabii ki diyetisyenleri kontrolünde. Her olayda olduğu gibi sizden de öncelikle bu sürece olan bakış açınızı değiştirmenizi, kendinizi rahat hissetmenizi ve sonra vereceğim beslenmeye dair taktikleri uygulamanızı rica ederim.

Regl dönemi sizin süreci kabul etmeniz, kendinizi sevmeniz ve sağlıklı beslenme adına gösterdiğiniz gayretten korksun der, taktiklerime geçmek isterim.

1) Hafif düzeyde spor yapın. Egzersiz mutluluk hormonunuzu arttırarak, iştah yönetiminizi sağlayacak. Belki bir deniz kenarı belki de bir orman yürüyüşü duygularınızı kontrol etmenizi sağlayarak regl dönemi gelen duygusal beslenmenin önüne geçecek.

2) Vücutta ödem oluşumunu engellemek için tuz alımını sınırlandırmalı, su alımını arttırmalısınız. Su tüketiminiz kg başına 35 ml olmalıdır.

3) Vücudun bu dönemde en çok da magnezyuma ihtiyacı var. Magnezyumdan zengin besinlerle regl dönemi kramplarını hafifletebilirsiniz. (muz, tam tahıllı besinler, baklagil, yağlı tohumlar)

4)Öğünlerinizi proteinle destekleyin, tok tutarak hücre yapım ve onarımınız çin yardımcı olacak.

5)Regl dönemi ödemini atabilmek adına özellikle ananas, kabak, ıspanak, maydanoz, yaban mersini gibi besinleri öğünlerine ekleyebilirsiniz. 

Kabul, sevgi ve sağlık.. Regl döneminin 3 anahtar kelimesi diyetisyeninizce.. 

Hepinize bi’ nefes sıhhat dilerim..

                                                                                            Uzman Diyetisyen Gayenur ÇOLAKOĞLU

 

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yorumlar: (0)