Rinoplasti, burun ameliyatı demektir. Burun görünümünü en uygun şekilde düzeltip hem estetik görüntüyü sağlamak hem de burnun oluşturduğu sağlık problemlerini giderme ameliyatıdır.
Rinoplasti Neden Yapılır?
Söz konusu operasyon, Burun şeklinden şikayeti olan, daha küçük ve estetik bir buruna sahip olmak isteyen, burun şekli sebebi ile sağlık problemleri yaşayan, herhangi, bir kaza ya da darebe sonucu burun yapısı bozulan hastalarda ilgili şikayetlerin çözümlenmesi için yapılır.
Ameliyata uygun hastalarda yapılan rinoplasti operasyonları , iyileşme dönemindeki dikkat edilmesi gereken hususlar yerine getirildiği zaman oldukça başarılı sonuçlar vermektedir.
Rinoplasti Nasıl Yapılır?
Söz konusu işlem cerrahi bir operasyondur. Genel anestezi altında, cerrah tarafından ameliyat şeklinde yapılan işlemlerdir.
Burun Estetiği Ameliyatı Adımları
İlk adım muayenedir. Bir hastanın başvurmasından sonra öncelikle muayene yapılır. Yapılan muayenede ,
Ameliyat Öncesi Nelere Dikkat Edilmelidir?
Söz konusu işlemden önce, ilk aşama burunda gerçekten kalıcı bir görünüm değişikliği istenip istenmediğidir. Eğer ameliyat isteniyorsa, operasyondan bir kaç hafta önce tütün ürünleri kullanımı kesilmelidir. Çünkü bu gibi maddeler ameliyat başarısını ve iyileşme sürecini etkiler. Varsa ahafif ilaçların kullanımı kesilmeli ve doktorun ameliyat öncesi önerilerine uyulmalı.
Operasyon Sonrası Neler Yaşanır?
Burun estetiği yapılır ve en önemli aşama aslında operasyon sonrası dönemdir.
Kimler Rinoplasti Ameliyatı Olabilir?
Söz konusu operasyon cinsiyet ayrımı olan bir işlem değildir. Kadın ve erkek tüm hastalar bu ameliyatı yaptırıp burnu ile ilgili şikayetlerinden kurtulabilir.
Rinoplasti Ameliyatının Sakıncalı Olduğu Kişiler