Romantik Bir İlişkiyi Sürdürmek Her İki Partnerin Bilinci

Yazar Sude Ekincioğlu • 26 Mart 2024 • Yorumlar:

Romantik bir ilişkiyi sürdürmek her iki partnerin bilinci, bilinçdışı, ailesi, yetiştiği kültür gibi etkenlerden ötürü bazen karmaşık bir hal alabiliyor. En temel ihtiyaçlarımızı fark edebildiğimiz, şeffaf bir şekilde partnerimizle iletişim kurmadaki cesaretimiz yaşadığımız iletişim problemlerinden dolayı zedelenebiliyor. Korku ve kaygılarla ifade edemediğimiz her duygu ve ihtiyaç çatışmalara ya da uzun süren boğucu sessizliklere hatta bazen psikolojik şiddete neden olabiliyor. Duygusal ve fiziksel yakınlık kuramadığımızda partnerimize ulaşabilme ve ulaşılabilir olmayla ilgili kaygıların içinde ne yapacağımızı bilemez bir hale geliyoruz. Haliyle bu duygular çatışma anında hassasiyetlere, kırılganlıklara ya da saldırganlığa dönüşebiliyor. Rasyonel düşünmekte zorlandığımızda, güvende hissedemediğimizde hem bireysel olarak yaşamımızı sürdürmekte bocalıyoruz hem de ilişkimizi çıkmaza sürükleyebiliyoruz. Romantik ilişkimizden doyum almak, tatmin olmak, bağlılığımızı güçlü ve güvenli bir şekilde hissetmek bir yana bilakis savruluyormuş gibi hissedebiliyoruz. Bu sıkışmışlıkları yaşayan sadece sizler değilsiniz. Aramızdaki sorunları fark edebilmek ve iletişim problemlerini çözmeye çalışmak için çift terapisi yardımı alabilirsiniz.

Çift terapisi;

- Yakınlıklarını artırmak ve güvenli bağlanmayı güçlendirmek,

- Aramızdaki iletişim problemlerini çözebilmek

- Geçmişte yaşadığımız olumsuz deneyimlerden ötürü geliştirdiğimiz örüntülerin hayatımızdaki ve ilişkimizdeki işlevini görebilmek

- Günlük hayatın stresini daha iyi yönetebilmek - Ailelerle yaşadığımız çatışmaları sağlıklı bir şekilde çözebilmek

- Ebeveynlik konusunda birbirimize yardımcı olmak ve ortak hedefler, planlar belirlemek

Bu alanlarda bizlere yardımcı olabilir. Çift terapilerindeki temel prensibimiz tartışmadan kaçınmak değildir. Hayatın olağan akışında tabii ki tartışmalarımız, fikir ayrılıklarımız, uyuşamadığımız noktalar olacaktır. Amacımız anladığımız, anlaşıldığımız, güvende hissettiğimiz, hayattan birlikte keyif aldığımız bir ilişki yaratmaktır.

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yazar

Yorumlar: (0)

Yazar

Sude Ekincioğlu

Psikoloji Psk. | Bilim Uzmanı

Randevu al