Saç Ekimi Hakkında Merak Edilenler

Saç ekimi için gelen kişilere, saç ekimi operasyonu modern tıbbi uygulamalar ile klinik ortamında mikro cerrahi bir uygulama olarak yapılır. Yapılan operasyonla kişiye istediği doğal ve sağlıklı saçlar kazandırılır.

Saç ekimi, androgenetik alopesi (erkek tipi saç dökülme) olan kişiler için kalıcı bir çözümdür. Saç kaybı kalıtım, yaşlanma bazı hastalıklarda da görülebilmektedir. Saç ekiminde önemli olan kişide yeterli saç kökünün bulunmasıdır ve yeterli saç kökü bulunan tüm kişilere uygulanabilir.Buna donör alanının yeterli olması diyoruz..

Saç ekiminde en gelişmiş ve en son teknik olan FUE yöntemi (Folicular Unite Extraction) ile saç kökleri tek tek alınarak özel bir aletle belirlenen bölgelere ekilmektedir.

FUE saç ekimi operasyonununda teker teker çıkarılan saç köklerinin iyileşme sonrasında belli olmaması ve 24 – 48 saat içerisinde iyileşmesini tamamlamasıdır.

Saç ekimi uygulaması için genellikle verici alan olan enseden alınan saç kökleri (greft) toplanarak hedeflenmiş saçsız bölgeye yapılmaktadır. Bazı durumlarda hastanın ense kısmında yeterli saç kökü olmaması durumunda kişinin sakal bölgesinden de saç kökü alınabilmektedir

Saç ekim işleminin yapılacağı gün ilk önce hastaya doktor tarafından lokal anestezi uygulanır. 

Saç ekimini takip eden 2 ile 6 hafta içinde ekilen saçların büyük kısmı dökülmektedir ve bu normal bir süreçtir. Geçici olarak dökülen saçların kökleri deri altında kalmaya devam eder ve yaklaşık olarak 10 hafta sonra mevcut saç köklerinden yeni saçlar uzamaya başlar.

Saç dökülmesi yaşayıp yeniden sağlıklı saçlara sahip olmak isteyenlere olanak sağlayan FUE yönteminin sizler için uygun olup olmadığını uzman doktorlara gelerek detaylı bir analizle öğrenebilirsiniz.

 

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yazar

Yorumlar: (0)

Yazar

Melike Külahçı

Anesteziyoloji Ve Reanimasyon Dr.

Randevu al