Saç Ekimi

Saç ekimi en temel anlamıyla başın arka kısmından iki kulak arası bölgeden, cilt altından dökülmeme genetiğine sahip saç köklerinin alınıp, ön tarafta saçlandırılmasını istediğimiz bölgelere cilt altına transferini yapmaktır.

 

Saç ekimi kalıcı bir operasyon mudur?

Saç ekimi kalıcı bir işlemdir. Saç ekim sırasında nakledilen saç kökleri genetik olarak testesteronun saç dökücü etkisine dirençli köklerdir. Ekilen saçlar ömür boyu transfer edildikleri bölgede kalmaya devam etmektedirler. Açıktır ki ekilen saçlarda bir müddet sonra dökülseydi saç ekimi yapmanın bir anlamı olmazdı.

 

Saç ekiminde ekilen saç kökleri mi, saç telleri midir?

Saç ekim sırasında nakledilen birimler (folliküler ünite) saç kökleridir. Saç kökü (folliküler unite) içinde tekli, ikili, üçlü ya da daha fazla saç teli barındıran anatomik yapılardır. Anatomik bütünlüğü olan yapılar olduğundan saç köklerinin (folliküler üniteler) saç ekim sırasında kullanılması sonucun doğal, estetik ve verimli olmasını sağlar.

 

Saç ekiminde verici alan neresidir?

Saç kökleri (folliküler unite), saçların özellikle yoğun olarak bulunduğu ve dökülmeye dirençli olduğu iki kulak arası ve ense bölgesinden alınır. Böylece ekilen saç dökülmez ve saç ekim sonrası sonuç kalıcı olur.

 

Saç ekiminde verilen sayılar neyi ifade eder?

Saç ekiminde nakledilecek miktar saç kökü sayısını ifade etmektedir. Saç tellerinden bahsedecek olursak saç teli adedi saç kökü miktarının iki katından daha fazla olabilmektedir. Bu anlamda saç ekim öncesi hastaya önerilen sayıları saç teli miktarı üzerinden konuşmak kafa karıştırıcı olabilmektedir. Her bir saç kökünün (folliküler unite) birden fazla saç teli içerdiğini düşünürsek 3000 saç kökü naklettiğimizde aslında 8000-10000 arası saç teli nakletmiş oluyoruz.

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yazar

Mustafa Çapar Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dr. Öğr. Üyesi

Randevu al Profili görüntüleyin

Yorumlar: (0)