Seks Stresi Performansı Düşüyorsa Ne Yapacaksınız?

Yazar Halim HattatÜrolog • 25 Haziran 2021 • Yorumlar:

Her erkeğin kabusu sekste başarısız olmak! Hele bir kez başarısızlık yaşandı mı, erkek kafasındaki endişe verici sesleri susturamıyor. Bu durumda konsantre olmak, uyarılmak, sertleşmek ve boşalmayı kontrol etmek imkansız hale geliyor. Kısacası seks stresi erkeklerin seks gücünü baltalıyor. Seks endişeleri nedeniyle erkek daha cinsellik düşünmeye başlandığı anda, asıl odaklanılan konu zevk almak ya da keyifli bir cinsellik yaşamak değil, 'başarıya ulaşmak' haline geliyor. Hedeflenen performanslar çoğu zaman erkeği stresli hale getiriyor. Penis boyu-şekli, sertleşmenin ne kadar sürdüğü, bir gecede kaç kez gerçekleştiği, boşalma süresi hatta pozisyonlar erkeği daha da sıkıntıya sokuyor.  Erkek başarısız olmaktan, utanmaktan,  partneri karşısında mahcup olmaktan korkuyor. Hayal edilen cinsel performansa ulaşmak adeta erkekliğin ispatı haline geliyor.

Erkekler arasında oldukça ilgi gören erotik yada pornografik içerikli filmler abartılı, yanlış, eksik bilgiler içerebiliyor.  İnternette yer alan bazı site ve bloglar ya da arkadaş arası yapılan sohbetler de cinsellikle ilgili beklentilerde çıtayı yükseltebiliyor ve gerçek dışı beklentiler yaratabiliyor.  Birçok erkekte pozisyon veya boyutlarla ilgili cinselliğin sadece fiziksel boyutunu ilgilendiren konulara ilgili gelişiyor.  Cinselliğin duygusal ve psikolojik paylaşım boyutu geri planda kaldığında gerçek hayattaki ilişkilerde sorun yaşanabiliyor.   Bu filmleri ve konuşmaları değerlendirirken mutlaka bir süzgeçten geçirin.  Her şeyi gerçek kabul etmeyin.  Unutmayın:  Türkiye'de 10 erkekten 7'si belli bir oranda sertleşme sorunu yaşıyor, erken boşalma ise en sık görülen cinsel sorun.  

NE YAPACAKSINIZ?

Seks stresinde öncelikle kendi kendinize uzun süre baş etmeye çalışmayın! Öncelikle kendinize yüklenmeyin ve olumlu olmaya gayret edin. Seks stresine neyin yol açtığının bulunması önemlidir.  Eğer gerçekten altta yatan bir sertleşme sorunu, erken boşalma veya isteksizlik problemi varsa bu sorunların tedavi edilmesi seks stresinizi de hafifletecektir.  Bu nedenle gerekli tetkikleri yaptırın ve tedavinizi alın. Seks stresinde erkeğin rahat şekilde ilişkiye girmesi için medikal tedaviler uygulanabiliyor.  Eksiklik varsa hormon takviyeleri , cinsel anti-aging uygulamaları hem fiziksel yönden hem de psikolojik yönden erkekleri rahatlatıyor. Ancak bu tedavilerin mümkün olduğunca kısa süre, hekim kontrolünde verilmesi önem taşıyor. Seks stresinde kendi kendinize hiç bir ilacı kullanmayın.  Bilinçsizce kullanacağınız ilaçlar işe yaramazsa depresif olabilirsiniz.  İlaçlara psikolojik bağımlılık geliştirebilirsiniz.  Veya yan etkilerle karşılaşabilirsiniz.  

SEKS STRESİNE NEDEN OLAN İNANIŞLAR 

  • Gerçek bir erkek çok sık cinsel ilişki yaşamalıdır.

  • Bir kadının tatmini için penis boyu çok ama çok mühimdir.

  • Cinsel ilişkide başarısız olan erkek "erkek" değildir.

  • Ne olursa olsun, bir erkeğin her şartta cinsel istek duyması gerekir.

  • Bir erkek saniyeler içinde cinsel birleşmeye hazır hale gelmelidir.

  • Bir erkek eşine nasıl zevk vereceğini bilmelidir.

  • Sekste başarısız olan erkeği eşi sevmez.

  • Sekste iyi performans göstermemek büyük felakettir.

  • Bir gecede üst üste performans göstermek şarttır.

  • Sekste esas önemli olan hızlı sertleşme ve boşalma yaşayıp, bunu tekrarlamaktır.

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yazar

Halim Hattat Androloji, Üroloji, Üreme Endokrinolojisi Ve İnfertilite Prof. Dr.

Randevu al Profili görüntüleyin

Yorumlar: (0)