Sırt Germe Estetiği ve Sırt Liposuction

Kilolu insanların gerek diyet ve sporla gerekse yapılan kelepçe ve mide küçültme ameliyatı sonrasında aşırı kilo kaybı sonrasında bir balon gibi şişmiş olan deri ve deri altı dokularda sarkmalar oluşmaktadır. Kilo verme sonrasında bu dokuların miktarında önemli ölçüde azalma olsa da deri, deri altı yağ dokusu ve bölgesel kaslar çoğu kez yeterince toparlanamaz. Genişlemiş olan derinin elastik lifleri birbirinden ayrılır ve çoğunlukla hoş görünmeyen derin çatlaklar ve sarkmalar oluşur. Böylece deride egzersiz ve diyet ile düzelmeyen, yağ birikimi ile birlikte deri sarkıklığı ve kaslarda gevşemeye bağlı şekil bozukluğu oluşur. Kol iç bölge, karın, sırt, bel ve uyluk iç bölgelerinde belirgin deri sarkmaları görülmektedir.

Hastaların vücutlarını toparlamak için vücut germe ameliyatlarını uygulamak gerekir. Hastada fazla olan cilt ve cilt altı dokuların toparlanıp sıkılaştırılması gerekmektedir. Bu amaçla karın germe, kol germe uyluk germe ve sırt germe ameliyatları tek veya kombine olarak uygulanabilir. Bu ameliyatta amaç daha düzgün görünen vücut konturu elde etmektir. İşlem öncesinde kilo verme bitmiş, istikrarlı ve ideal vücut kilonuza erişmiş olmanız gerekir. Erken dönemde yapılması devam eden kilo kaybına bağlı olarak sarkmaların yeniden ortaya çıkmasına neden olabilir.

KİMLERE SIRT GERME İŞLEMİ UYGULANIR?

• Deride hoş görünmeyen derin çatlaklar ve sarkmalar

• Sırt derisinin ve kasların gevşemesi

• İç çamaşır, mayo ve elbiselerden taşan fazla cilt ve cilt altı dokusu

ÖZELLİKLERİ NELERDİR?

• Ameliyat sonrasında üst vücut cildi ve dokusu daha diri, sıkı ve genç görünür

• Yara izleri iç çamaşırınızın altında kalacak şekildedir

• Kendinden eriyen dikişler kullanılır

• Yara izleri cilt kalitesine göre değişkenlik gösterse de ortalama 9-12 ay sonra izler solar

SIRT GERME ESTETİĞİ SONRASI İYİLEŞME NASILDIR?

Cerrahi uygulama alanı üzerine doku yapıştırıcı bantlar yerleştirilerek hastalara vücut korseleri giydirilir. Cerrahi sonrası ilk gün için cilt altında kan ve sıvı birikmesini engellemek amacıyla drenler yerleştirilebilir. Cerrahi sonrası uyulması gereken kurallar hastaya söylenerek kullanması gereken ilaçlar hastaya bildirilip doktor kontrolünde cerrahi alanda gelişebilecek enfeksiyon ve yara iyileşme problemleri açısından erken dönemde hasta izlenir. Pozisyonel olarak cerrahi alanının zorlanmamasına birkaç gün ya da hafta dikkat edilmelidir. Hastalar genel olarak dik pozisyonda iken kendilerini öne doğru aşırı germe hareketlerinden korumalıdır. Sırt germe hastalarında ilk gece hastanede kalması hasta konforu ve takibi açısından uygun olacaktır.

Sırt Germede Doktorunuz ile Neler Konuşmalısınız?

- Sizin estetik cerrahiden beklentileriniz

-Kullandığınız ilaçlar, alerjik durumunuz,

-Son günlerde kullanmakta olduğunuz; ilaçlar, bitkisel ilaçlar, alkol, sigara

- Daha önce geçirilmiş olan cerrahiler

Ameliyat öncesinde hastanın tetkikleri yapılır. Ameliyat genellikle genel anestezi altında yapılır. Sırt germe ameliyatında kesi izlerinin sutyen hizasında olması amaçlanır ve gizlenmeye çalışılır.

ÖNEMLİ ÖZELLİKLER

• Genel anestezi altında uygulanır

• Ameliyat ortalama 2 saat sürer

• Bir gece hastanede kalmanız gerekir

• Yara yerleri yaklaşık dört hafta sporcu korsesi ile desteklenir

SIRT LİPOSUCTİON İŞLEMİ

Sırt bölgesini şekillendirmede bu bölgedeki yağ alma operasyonları da vücut şekillendirmede oldukça önemlidir ve mutlaka hastaya bunun hakkında görüş bildirilmelidir. Bu bölgedeki liposuction işlemlerinde LAZER, VASER ve POWER liposuction oldukça kolaylaştırıcı teknolojiler sunmuştur. Çünkü bu bölgenin derisi kalın, bağ dokusu kuvvetlidir. Bu bölgedeki yağ dokusunu ayrıştırmak, parçalamak ve çekmek zor olabilir.

Bu bölge için de yine operasyon sonrası korse kullanımı gereklidir. 3.gün duş yapılabilir. Bu bölge işlemlerinde morarma daha sık görülür ama önemli değildir çünkü yaklaşık 10 gün içinde çoğu geçmiş olacaktır. Ertesi gün rutin günlük hayatına dönebilir. 4 hafta kadar aktif spor yasaklanır.

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yazar

Ekrem Keskin Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Op. Dr.

Randevu al Profili görüntüleyin

Yorumlar: (0)

Yazar

Ekrem Keskin

Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Op. Dr.

Randevu al