Soğuklarda Cildinize Dikkat!

Yazar Seçil SoyluDermatolog • 18 Ocak 2018 • Yorumlar:

Kış aylarında cilt rahatsızlıklarının görülme sıklığı artıyor. Soğuk, kirli hava, düşük nem, birçok cilt ve deri hastalıklarının artmasına neden oluyor. Dermatoloji uzmanları, cildin dış dünyayla irtibat halinde olduğu için ciddi oranda etkilendiğini belirtiyor. Uzmanlar, “Özellikle kış mevsiminde cilt sağlığını tehdit eden faktörler çoğalıyor.Melatonin hormonunun güneşsiz ortamlarda daha fazla salgılanması, insanların kış aylarını daha stresli ve depresyona eğilimli geçirmelerine yol açıyor. Bu faktörlerin birleşmesi; akne (sivilce) ve egzama gibi cilt hastalıklarının görülmesinin yanı sıra stresle tetiklenen sedef gibi önemli deri hastalıklarının da artmasına neden oluyor" diyor. Cilt hastalıkları ve tedavisi ile ilgili Özel Keçiören Bilgi Tıp Merkezi Uzman Dr. Seçil Soylu ile görüştük. Deri ve Zührevi Hastalıkları Uzmanı olan Soylu'nun cilt ve deri hastalıkları konusunda muhabirimize verdiği bilgiler şöyle:

CİLT VE DERİDEKİ SORUNLAR...

Cilt ve deride en fazla karşılaşılan sorunlar nelerdir?

Kadın veya erkek birçok kişinin sorunu lekeler, ekzemalar, uçuklar, tekrarlayan sivilceler ve izleri, kötü iyileşen izler (skar, keloid), et benleri, benler, tırnak batması, gözaltı morlukları şişlikleri, deri yaşlanması, çatlaklar ve hangi bakım ürünlerini kullanmaları gerektiğidir.
EN SIK GÖRÜLEN: EKZEMA

Kışın en çok hangi hastalıklar görülebiliyor?

Bu mevsimde daha çok ekzemalar, atopik dermatit, ciltte lekeler ve virüslere bağlı deri döküntüleri başta olmak üzere birçok hastalık görülebiliyor.

ÇEŞİTLİ TEDAVİLER UYGULANIYOR

Tıp merkezinizde bu sorunlarla ilgili nasıl tedaviler uyguluyorsunuz?

Hastalıkların öncelikle doğru tanı alması sonrasında ilaç tedavisi uygulanmaktadır. Bunların dışında Dermatokozmetoloji bölümümüzde tırnak batması tedavisi, ben çıkarılması, botox, dolgu, ışık dolgusu,göz altı ışık dolgusu, kimyasal peeling çeşitleri, mezoterapiler, PRP, dermaroller, lifting amaçlı uygulamalar (derideki sarkmaları ve kırışıklıkları yok etme), sivilce izleri için tedaviler ve daha birçok işlem tarafımca başarıyla uygulanmaktadır.

YAZIN ÇIKAN LEKELER KIŞIN TEDAVİ EDİLİYOR

Yazın çıkan lekeler neden kışın tedavi ediliyor?

Yazın güneşe duyarlılık olduğu için yoğun leke tedavisi kışın yapılıyor. Yaz aylarında ise mezoterapi ve PRP tedavilerinin tedavide yeri vardır, ancak tek başına yeterli olmamaktadır.

NEMLENDİRİCİ KULLANMALI
Nasıl korunmalıyız?
Bu aylarda havadaki nem azalırken, kalorifer, soba ve klima gibi ısıtıcılar nem oranını daha da aşağıya çekiyor. Bu aşamada deri kuruluğuna bağlı gelişen veya şiddetlenen deri hastalıklarının önlenmesinde nemlendiricilerin kullanılması büyük önem taşıyor. Cilt temizliğinde, cildin PH değerine uygun, ciltte kuruluk yapmayan temizlik ürünleri kullanılmalı. Özellikle çok sık duş alan kişiler, cilt bakımlarını ihmal etmeyerek, banyodan sonra mutlaka nemlendirici kullanmalıdırlar.

SAÇ DÖKÜLMESİ SORUNU
Kellik ile ilgili tedaviniz var mı?
Kellik değil de saç dökülmesi problemi diyelim. Saç dökülmesinin birçok nedeni vardır. Önce nedene yönelik araştırma yapmak önceliklidir. Tedavi olarak hastaya dıştan sürme tedaviler ve vitamin destekleri verebiliyoruz. Daha etkili olan saçlı deriye küçük iğne enjeksiyonları veya dermaroller ile PRP ve mezoterapi işlemi yapıyoruz.

 

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yorumlar: (0)

Yazar

Seçil Soylu

Dermatoloji Uzm. Dr.

Randevu al