Sorularla Kozmetik Dermatoloji

Yazar Emel Erünal Düğer • 24 Kasım 2023 • Yorumlar:

SORU: DOLGULAR YÜZÜ ŞİŞİRİR Mİ ?

CEVAP: Dolgu çok fazla miktarlarda uygulanırsa yüzde yastık yüz dediğimiz anormal şiş görüntüler oluşabilir. Dolgunun doğru kullanımı demek yüzümüzde yıllar içinde gelişen hacim kaybının doğru miktarda yerine konulması ve yüzdeki yorgun ve çökmüş görüntünün düzeltilmesi demektir. Yüzün diğer kısımları ile uyumlu bir şekilde çene, burun, dudak gibi yüz bölgelerinde doğal düzeltmeler de sağlanabilmektedir.

SORU: BOTOX ETKİSİ GEÇİNCE DAHA KÖTÜ OLUR MUYUM?

CEVAP: Hayır. Botox etkisi ile oluşan gergin, parlak ve kırışıksız cilt görünümüne alışıldığı için botox etkisi geçince eski haline dönmek hastalarda daha kötü oldum düşüncesi oluşturabiliyor.

SORU : GENÇLİK AŞISI NEYE YARAR ?

CEVAP: Çeşitli gençlik aşıları mevcuttur. Gençlik aşıları ciltte zamanla gelişen yaşlanma, güneş hasarı, kuruluk gibi durumların tedavisinde kullanılır. Hyaluronik asit, vitaminler, peptidler gibi zengin içerikleri sayesinde ciltte gençleşme, parlama ve nemlenme sağlayan gençlik kokteylleridir.

SORU : GÖZALTI MORLUĞUM VAR NE YAPABİLİRİM?

CEVAP: Göz altında morluk genellikle genetik yatkınlıkla gelişmekle beraber bazı vitamin eksiklikleri, hastalıklar var olan sorunu daha da kötüleştirebilmektedir. Eğer göz altlarında morluk sorununuz varsa göz altına güneş kremi kullanımına ve güneş gözlüğü kullanmaya özen göstermelisiniz. Uykusuzluk , stres, düzensiz beslenme sorunu artttırabilir.

SORU: CİLDİM ÇOK HASSAS, NE KULLANSAM ALLERJİ YAPIYOR NE YAPMALIYIM?

CEVAP: Cildiniz çok hassas ise tedavi amaçlı kullandığınız kremler bile cildinizdeki hassasiyetin sebebi olabilir. Cildinizde gelişen hassasiyetin öncelikle bir uzman tarafından muayene edilmesi gerekir. Tekrarlayan hassasiyet durumlarında yama testi ile hangi ürün içeriğinin (paraben, formaldehit gibi) sizde allerji oluşturduğuna yönelik test uygulayıp, spesifik olarak allerjenin bulunmadığı ürünler kullanmanız tavsiye edilmektedir.

SORU : CİLDİME UYGULAMA YAPTIRIRKEN NEYİ SORGULAMALIYIM?

CEVAP: Uygulama yapan kişinin yetkinliğini ve yapılan ürünün ne olduğunu öğrenmelisiniz. Cildiye polinklinilerine her geçen gün artan sayıda uygun olmayan ürünlerin ehil olmayan kişiler tarafından enjeksiyonu sonrası gelişen dramatik cilt sorunları gelişen hastalar başvurmaktadır.

SORU: BBL LAZER UYGULAMASI BENİM İÇİN UYGUN MUDUR?

CEVAP: BBL Lazer cilt gençleştirmede lazer uygulamaları arasında yeni bir teknolojidir. Cilt gençleştirme dışında kılcal damar sorunu olan, gül hastalığı (kızarık yüz), akne izi, cilt ton eşitsizliği, leke ve çil sorunu olan hastalar için tedavi amaçlı da uygulanabilmektedir. 

SORU: BENLERİMDEN KURTULMAK İSTİYORUM NE YAPMALIYIM?

CEVAP: Uzmanı tarafından muayene edilmeyen benlere yapılan müdahaleler çok riskli ve geri dönüşümsüz sorunlar doğurabilir. Ben yapısı dermatoskopi ile muayene edilir ve benin yapısına göre tavsiyelerde bulunulur. Elektrokoterizasyon ve kriyoterapi gibi dermatocerrahi işlemler, halk arasında yakma veya dondurma tedavisi şeklinde bilinirler ve genellikle  et beni, siğil, seboreik keratoz gibi deri lezyonlarında uygulanmaktadır.

SORU: CİLT KALİTESİNİ ARTTIRMAK NE DEMEK?

CEVAP: Cildimiz zamanla nemini, elastikiyetini, parlaklığını kaybeder. Güneş hasarına bağlı lekeler, kırşıklıklar ve sarkmalar gelişir. Cilt kalitenizi zaman içinde kaybetmemek için uzman eşliğinde kozmetik işlemlerle cildinize yatırım yapabilirsiniz.

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yorumlar: (0)

Yazar