Sorunsuz Seyahat İçin 6 Esneme Hareketi

Yazar Semih AkıFizik Tedavi Uzmanı • 13 Kasım 2018 • Yorumlar:

Bel, sırt ya da boyun ağrılarının tatil keyfinizi bozmasına izin vermeyin. Uzmanlar uçuşlarda ve uzun süreli yolculuklarda sürüş molalarında kas ve eklem gruplarını esnetmenizi veya gerdirmenizi (ıkısınden hangısı uygunsa) esnemenizi tavsiye ediyorlar. Esnetme Esneme bel, boyun ve sırttaki gergin kaslarınızın ve bağ dokularınızın rahatlamasına yardımcı olur.

Araba ya da uçakla seyahatlerde bel, boyun ve sırtta ağrılar meydana gelebilir. Uzun süre oturmak ve hareketsiz aynı pozisyonda kalmak omurganızda aşırı baskı yaratır ve duruş bozukluklarına sebep olabilir. Tatilde bel, sırt veya boyun ağrısına maruz kalmak yla tatile başlamak tatilinizi size zehir edebilir ancak bu tip ağrılar için basit önlemler alabilirsiniz. çözülmesi gereken bir sorundur, ancak için önlemler alınabilir.

Herhangi bir ekipman gerekmeden uygulayabileceğiniz 6 basit esnetme hareketi.

Boyun ve omuz esnetmeleri:

1) Boynunuzu esnetmek için, kafanızı sola çevirin 5 saniye boyunca bu pozisyonda ve sonra sağa çevirin ve 5 saniye boyunca bu pozisyona kalın. Kafanızı öne doğru eğin çevirin, daha sonra aynı hareketi sağa doğru tekrar edin ve her birini 5’er kez uygulayın.

2) Boyun ve omuzlar için kollarınızı kaldırmadan yanlarda tutarak omuzlarınızı kaldırın (omuz silkme gibi) ve 5saniye boyunca böyle kalın. Bu hareketi 5 kez tekrar edin.

Bel ve sırt esnetmeleri gevşetmeleri:

3) Oturur vaziyette dimdik durun yavaş yavaş üst gövdenizle dizlerinize doğru eğilin. Kollarınızı kalçalarınıza doğru sarın. Derin nefes alarak 20 saniye bu pozisyonda kalın. Daha sonra normal oturma pozisyonunuza geri dönün. Bu hareketi 5 kez tekrarlayın.

4) Oturur pozisyonda ellerinizi sırtınızın alt bölümüne yerleştirin ve beliniziden yavaşça geriye doğru esnetin esneyin. 10 saniye bu pozisyonda kalın ve bu hareketi 5 kez tekrarlayın.

5) Dik pozisyonda ellerinizi kalçalarınızın üzerine koyun ve sola doğru eğilin. 5 saniye boyunca poziyonunuzu koruyun. Dik konuma geldikten sonra aynı hareketi sağ tarafa eğilerek tekrar edin. Hareketi  her bir yöne hareketi 5’er kez tekrar edin.

Bacakları esnetme:

6) Otururken ayaklarınızın parmak uçlarına basarak topuklarınızı havaya kaldırın ve 10 saniye boyunca bu şekilde tutun ve bırakın. Daha sonra parmaklarınızı yukarı doğru kaldırın  Bu hareketi 10 ar kez tekrar edin.

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yazar

Semih Akı Fiziksel Tıp Ve Rehabilitasyon Prof. Dr.

Randevu al Profili görüntüleyin

Yorumlar: (0)