Sosyal Medya İlişkileri Etkiliyor

Yazar Ceren Yağcıköseoğlu • 1 Haziran 2023 • Yorumlar:

Pandemiyle birlikte sosyal medya kullanımının arttığını ve buna bağlı olarak hayatımızın birçok alanını etkilediğini gözlemliyoruz.

Pandemiyle, birçok kişi sosyal medya hesaplarını daha fazla aktif kullanmaya başladı, birçoğu canlı yayınlar düzenledi, birçoğu hikayelerle durum bildirimi yaptı.. Evde zamanı aktif geçirenler yaptıklarını paylaşırken, kimileri pasif de olsa sosyal medyada zamanını geçirerek pandemi süreciyle baş etmek için bunu bir araç olarak kullandı.

Bu süreç, bilinçli olsa da olmasa da, bizleri sosyal medya kullanımına bağımlı hale getirdi. Yapılan son araştırmalara göre; Türkiye’nin , Instagram’da en fazla kullanımının olduğu ülkeler arasında ilk sırada geliyor olması bu durumu destekler nitelikte.

Sosyal medya kullanımının yaygınlaşmış ve artmış olmasının ilişkiler üzerinde göz ardı edilemeyecek etkileri oldu.

İlişkinin dili Instagram’da ,hikaye ve takipçiler üzerinden yürümeye başladığını gözlemliyorum, partnerler arasında ne yazık ki amacına uygun kullanılmadığında güveni olumsuz yönde etkileyebilecek bir platform olduğu da cabası.

Partnerlerinin koyduğu resimlerden,mesajlardan ve takip ettikleri kişilerden rahatsız olduğu için problem yaşadıklarına tanıklık ediyorum.

Sosyal medyanın, çiftlerin birbirlerine olan sadakatinin test edildiği bir platform olduğunu da eklemek isterim.

Birçok kişiye ulaşılabilir bir platform olan sosyal medya, bireylerin klavye üzerinden iletişim becerilerini arttırdığı için flörtleşmeye olanak sağladığı görülmektedir.

İletişimin ve  kolay ulaşılabilirliğin  olması, sosyal medyayı flörtleşme amacıyla kullanmayı tercih eden bireyler için var olan ilişkileri üzerinde  risk oluşturmaktadır.

Sosyal medyanın ne amaçla kullanıldığının altını çizmek isterim. Bu platform bazı kişilerin ilişkisine zarar vermesine sebebiyet verirken bazı kişiler için ilişkisini paylaştığı, birçok kişiye  daha kolay ilişkisini duyurabildiği, mesafeleri yakınlaştırdığı bir mecra da olmaktadır.

Ayrıca sağlıklı bağlar ve sosyalleşmek için daha kolay ve hızlı bir platform niteliği de oluşturmaktadır.

Hayatımızın her alanında dengeye ihtiyacımız var, sosyal medyanın  partnerimizle aramıza girmesine  izin  de verebiliriz, ya da ilişkilerimizi sağlıklı sürdürmek, birbirimizden haberdar olmak için de..

Seçim bizim..

 

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yorumlar: (0)