Su

Yazar Nur ÇelikDiyetisyen • 23 Şubat 2018 • Yorumlar:

Vücut ağırlığımızın yaklaşık %60'ını oluşturan su, vücudumuzun temel kimyasal bileşenidir. İnsan yaşamı için oksijenden sonra en önemli ikinci gereksinimi olan su kanın %83’ünü, kemiklerin %22’sini, beynin ve kasların %75’ini oluşturur.

Günlük ortalama erkeklerde 3,7 lt, kadınlarda 2,7 lt sıvı alımımız olması gerekiyor. Bu yüzden su içmek için susamayı beklememeliyiz. Öğünlerden 30 veya 15 dakika önce alınan suyun , metabolizmayı hızlandırma üzerine ve midede hacim oluşturarak öğünde fazla besin alımını engellemesine faydaları biliniyor.

En merak ettiklerimizden biri de gün içinde tükettiğimiz çay,kahve gibi içeceklerin bu sıvı alımı miktarımızın neresinde olduğudur. Elbette günlük almamız gereken toplam sıvı alımı içerisindedir fakat büyük bir kısmını su ile tamamlamamız en doğrusudur.

Kilo vermenin en güzel yolu su içmektir. Metabolizmayı hızlandırır, günlük harcanan kalori miktarını artırır.Düşük kalorili, sağlıksız, şok diyet programları uygulamak yerine günlük tükettiğiniz su miktarını arttırmak size çok daha olumlu sonuçlar verecektir.

Cilt güzelliğimizden tutun bağırsak hareketlerimizin düzenliliğine, vücut ısımızın dengesinden toksin atmamıza, kan dolaşımından besinlerin hücre içinde taşınmasına kadar saymakla bitmeyecek bir sürü işlevi vardır suyun.

Su içmek için asla susamayı beklemeyin. Eğer susama hissiniz geldiyse bedeniniz çoktan susuz kalmış tehlike sinyalleri veriyor demektir.Güne daha sağlıklı başlamak için her sabah 1 bardak su içmeyi ihmal etmeyin.Unutmayalım biz bedenimize ihtiyacı olanı verirsek oda bizim için en verimli yanıtları verecektir.

Su içmeyi alışkanlık edinmek için; kendinize ilgi çekici sürahiler almak, suyunuzun içerisine bir parça tarçın veya limon atarak aromalandırmak gibi yollar deneyin. Sağlık için bol bol su için.

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yorumlar: (0)