Sülük Tedavisi Başlıca Alanlar

Yazar Turanşah TümerMezoterapi Uzmanı • 10 Mart 2020 • Yorumlar:

Sülük Tedavisi Nedir: Eski çağlardan beri, sülükler birçok hastalığı tedavi etmek için kullanılmıştır. İnsan vücudunu iyileştirici etkileri nedeniyle, geleneksel bir tedavi yöntemi olan sülük tedavisi hastalıkların iyileştirilmesinde günümüzde de kullanılmakta ve her geçen gün önemi daha da anlaşılmaktadır.
Damar Hastalıklarında Sülük Tedavisi

Sülükler salgılarında çok yararlı olan 100'ün üzerinde biyoaktif maddeye sahiptir. En önemlilerinden biri, antikoagülasyon maddesi olarak işlev gören hirudin'dir. Calin, kan pıhtılaşmasını da engelleyen başka bir bileşendir. Fibrin pıhtılarını çözen ve trombüs oluşumunu engelleyen bir bileşen, destabilazdır. Sülük tükürüğü ayrıca bir Faktör Xa önleyicisi içerir ve bu bileşik pıhtılaşma Faktör Xa'nın pıhtılaştırıcı etkisini kısıtlar. Aynı zamanda interstisyel sıvının viskozitesini azaltan hiyalüronidaza sahiptir. Vazodilasyon etkisi için, asetilkolin ve histamin benzeri maddeler ile karboksipeptidaz A inhibitörleri vardır. Bu üç madde, daraltılmış damarları genişleterek kan akışını artırır. Bunlar, sülük tükürüğündeki çok yararlı bileşenlerden sadece bazılarıdır.
Yukarıda bahsedilen bileşenler, kanın viskozitesini azaltmak, daha iyi kan akışını oluşturmak için sülükler tarafından salgılanır, böylece kanın kıvamını daha ince hale getirir. Kalın bir kıvama sahip olan kan, pıhtı oluşumuna meyilli olduğu kadar, bir bireyin kan basıncını da arttırır.Yani yüksek tansiyon yapar. Bu pıhtılar, vücudun farklı bölgelerine gidebilir ve bir damarı tıkayabilir. Bunu sonucunda felç veya kalp krizine neden olabilir. Kalın kan distal ekstremitelerin, özellikle parmakların ve ayak parmaklarının uçlarının yeterli oksijenli kan ve ihtiyaç duydukları besinleri almama riskini doğurmaktadır. Bu nedenle, sülükler tükürüğündeki antikoagülasyon bileşeni doğal olarak kanı incelten trombosit kümelenmesini engellemeye çalıştığı için hayati öneme sahiptir.
 Kardiyovasküler ve periferik damar tıkanıklığı olan hastalarda uygulanan sülük tedavisi bölgeye daha iyi kan akışını sağlayacaktır.
 Kardiyovasküler Hastalıklarında Sülük Tedavisi

 20. yüzyılın başlarından beri insanlar, kalp-damar hastalıklarını tedavi etmek için sistemik antikoagülan etkileri olan sülüklerin tükürüğündeki Hirudin enziminden faydalanmışlardır. Ayrıca Hirudin, segmental refleks mekanizmalarını uyardığı için, kardiyovasküler hastalıkların tedavisinde kullanılmıştır.
 Alopesi ve Kellik Tedavisinde Sülük

 Sülük tedavisinin kan dolaşımını arttırdığı bilinmektedir, bu nedenle tedavi, inceltme veya kel bölgelere uygulandığında, kan dolaşımının artmasıyla, kıl foliküllerini kuvvetlendirerek kıl köklerinin beslenmesini artırmaya yardımcı olur.
Mantar enfeksiyonları veya kepeklerin neden olduğu alopesi olan insanlar da, mantar enfeksiyonları ile savaşmaya yardımcı olan sülüklerin tükürüğündeki antibakteriyel bileşenlerden faydalanır.
 Artrit hastalığında Sülük Tedavisi

 Artritik eklem tedavisinde ilk önce, tıbbi sülükler problemle ilgili belirli alanlara yerleştirilmeden önce bölge temizlenir. Bu süreçte önce  sülükler doğal bir anestetik salgılarlar. Sülük, enfekte kanı vakumlayarak tükürüğünden terapötik bileşenleri ve enzimleri serbest bırakır. Sülüğün salgılarındaki bu bileşenler ve enzimler eklemlerindeki iltihabı ve ağrıyı azaltmada mucizevî etkiye sahiptirler.
 Tedaviden ertesi gün sonra eklem ağrısı ve iltihaplanmada iyileşme belirtileri görülecektir. Sülük tedavisi artriti tedavi etmenin en güvenli yollarından biridir.
 Diyabet Tedavisinde Sülük

Sülüklerin tükürük bezlerindeki en önemli maddelerden biri de kan pıhtılaşma mekanizmasını baskılayan Hirudin'dir. Diyabet hastalarında daha yüksek kan pıhtılaşması riski taşıyan viskoz (kalın) kan olduğu bilinen bir gerçektir. Pıhtıların genel dolaşımda gelişimi ve yer değiştirmesi, ciddi tehditler getirir, bu nedenle kanın pıhtılaşmasının bastırılması önemlidir.
 Hirudin ayrıca kan pıhtılaşmasını önler; aynı zamanda kanın akışkanlığını artırır,,kalp ve kan damar çeperindeki baskıyı hafifletir.Kalp pompasının önündeki yük kalkar, kalp rahat çalışır.

 

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yazar

Turanşah Tümer Ozon Terapi, Kupa Terapi (Hacamat), Mezoterapi Dr.

Randevu al Profili görüntüleyin

Yorumlar: (0)

Yazar

Turanşah Tümer

Ozon Terapi, Kupa Terapi (Hacamat), Mezoterapi Dr.

Randevu al