Tatlı Krizleri İçin Sağlıklı, Pratik Atıştırmalıklar

Yazar Aylin BolatDiyetisyen • 23 Mart 2022 • Yorumlar:

Sosyal medyada her gün yüzlerce fit tatlı tarifine denk geliyoruz. Tatlı ihtiyacımızı karşılayan az kalorili bu tariflerin çoğu oldukça başarılı ancak, her tatlı ihtiyacı hissettiğinizde bir tarif hazırlayacak vaktiniz olmayabilir. Tarifi bulmak, malzemeler için alışveriş yapmak, hazırlamak pişirmek derken ‘ uğraşamayacağım ‘ deyip tatlı siparişi verenlerin , dolaptaki gofreti yiyenlerin sayısı hiç de az değil.. Ancak tatlı ihtiyacınızı sağlıklı bir şekilde karşılamak sanıldığı kadar zor değil, işte size sadece birkaç dakikada hazırlayıp, keyifle yiyebileceğiniz sağlıklı alternatifler!

Elma dilimleri - fıstık ezmesi : Elma bağırsak sağlığımızı iyileştiren lif , kalp hastalıklarından koruyan polifenol ve antioksidanlar açısından yüksektir. Fıstığın HDL ( iyi kolesterol ) ve LDL ( kötü kolesterol üzerine olumlu etkileri bulunmaktadır. Fit tarifler çok zaman alıyor diyenler 1 orta boy elmayı dilimleyip 1 yemek kaşığı fıstık ezmesiyle tüketebilir, tatlı krizlerinizi yaklaşık 150 kalorilik pratik ve sağlıklı ara öğününüzle geçiştirebilirsiniz. Elma yerine sevdiğiniz başka bir meyveyi de fıstık ezmesi ile tüketebilirsiniz.

Bitter çikolata – badem: Bitter çikolata ( %70 kakao ve fazlası ) porsiyon kontrolü sağlandığında kan basıncını düzenleyen kalp hastalık riskini azaltan etkiye sahiptir. Badem sağlıklı tekli doymamış yağlar içerir, iştah kontrolüne yardımcı olur, kan şekeri dengesi sağlamaya yardımcı olur, bu sayede kilo vermenize katkı sağlayabilir. Sizin için tatlı krizleriniz geldiğinde kahvenizin yanında porsiyon kontrolü sağladığınızda etkili birer alternatif olabilirler.

Yoğurt – meyve: 1 kase yoğurdun içine sevdiğiniz meyveleri ekleyip tatlı krizlerinizi pratik bir şekilde çözebilirsiniz. İçine fındık , ceviz ya da badem ilave edip, üzerine kakao ya da tarçın ekleyebilirsiniz. Tatlı krizlerinizle baş etmek için oldukça lezzetli , pratik ve masum bir yöntem! 

Hurma topları : Hurmaları sıcak suda bekletip , çekirdeklerini çıkartın, rondoya hurmaları, kakao ve fındık, ceviz ilave edip top haline getirin. Üç dakikada hazırlayacağınız bu şekersiz atıştırmalık türk kahvenize eşlik edecek muhteşem bir lezzet. Ben hazırlamakla uğraşamam diyorsanız sadece hurma da tek başına tatlı ihtiyacınızı kesmeye yetecektir!

Muz-kakao-badem: Muzu dilimleyip üzerine kakao serpip, badem ve kahvenizle lezzetli bir ara öğün yapıp tatlı krizlerinizin üstesinden gelebilirsiniz.

 

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yorumlar: (0)