Thulium Lazer

Yazar Sevgi Ekiyor • 3 Ekim 2018 • Yorumlar:

Babyface olarak anılan işlemde thilyum lazerle yapılmaktadır Akıllı lazer, BB lazer, lavieen lazer, tülyum lazer olarak da yaygın şekilde bilinir. Tek seans yüzde 60 yapılıp 2 en fazla 3 seans uygulanmaktadır. Babyface yani cikt parlatma getginleştirme ve mezoterapi ilaçlarını yüzeyden cilde emdirme seansları 4-6 seans yapılmaktadır.

THULIUM (LAVIEEN) LAZER HANGİ TEDAVİLERDE KULLANILIR?

Thulium lazeri güneş lekeleri, yaşlılık lekeleri, melazma denilen; özellikle kadınlarda görülen ve tedavisi güç olan düzensiz şekilli renk koyulaşmaları şeklinde oluşan lekelenme tablolarında sıklıkla kullanılmaktadır.

Özellikle leke tedavisinde kullanılan thulium lazer lekelerin giderilmesi konusunda etkiye sahiptir. Sadece leke tedavisi değil ince kırışıklıklar, yara izleri, sivilce izleri, cildin sıkılaşması gibi uygulama alanları da mevcuttur.

THULIUM AKILLI LAZERİN ÇALIŞMA PRENSİBİ NEDİR?

Uygulama sırasında üst deri ile alt deri arasındaki birleşim tabakasına etki eder. Makrofaj denilen melanositleri hedefleyerek bu bölgede mikro hasarlanmalar yapar. Derinin kendini tamir etme prensiplerine dayanan bir çalışma sistemine sahiptir.

THULIUM LAZERİN ÖZELLİKLERİ NELERDİR?

Thulium lazerin yan etki riski çok azdır, uygulamasının pratik olması ve çok az sayıda seans gerektirmesi söylenebilir. Thulium lazer uygulamaları, tüm tıbbi işlemlerde olduğu gibi uzmanlar tarafından uygulanması gereken önemli bir işlemdir.

THULIUM LAZER UYGULAMA VE TEDAVİ SÜRECİ

Cildi aydınlatma etkisi sebebi ile BB lazer olarak da bilinir. Uygulaması kolay bir yöntemdir. Lokal anestezi kremleri uygulandıktan sonra lazer işlemi yapılır. İşlem sırasında bir miktar ağrı ve hafif yanma hissi olabilir. Bu his en fazla bir saat sürer ve ertesi gün hasta günlük yaşantısına rahatça devam edebilir.

Uygulama bölgelerinde nokta nokta kahverengi şekilde minik kabukçuklar oluşur, bu kabukların uygulama sonrasında kesinlikle koparılmaması gerekir. Bu noktalar yaklaşık bir hafta, on gün içerisinde vücuttan kendiliğinden atılırlar ve bunların yerinde tamir olmuş ve aydınlık bir deri oluşmaya başlar.

THULIUM AKILLI LAZERİN ETKİSİ NE ZAMAN GÖRÜLÜR?

İyileşme süreci aslında aylarca sürer fakat ilk etkileri 10 gün içerisinde görülmeye başlar.

THULIUM LAZER KAÇ SEANS UYGULANIR?

Leke tedavisinde bazen bir seansta bile, uygun vakalarda iyi sonuçlar alınabilmektedir. İhtiyaç halinde üç seans işlem yapılır ve ileriki yıllarda tekrarlayan seanslara ihtiyaç olabilmektedir.

İŞLEM SONRASINDA NELERE DİKKAT ETMEK GEREKİR?

İşlem sonrasında kurallara uyulması başarıyı olumlu yönde etkilemektedir. Kabukların yolunmaması, bölgenin ovalanıp yıpratılmaması gerekmektedir.

Etkinlik kişiden kişiye göre değişiklik göstermektedir. Bazı lekelerde etkiler çok hızlı görülebilirken bazı lekelerde kısmi etkiler gözlenebilmektedir.

 

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yorumlar: (0)