Tüp Bebek Tedavisi

Bir ailenin dünyaya bırkabileceğin en büyük miras hiç şüphesiz çocuklardır. Doğduklarında adeta masumiyet ve sevimlilik kaynağı olan çocuklar iyi eğitilmeli ve topluma faydalı bireyler olacak şekilde yetiştirilmelidir. En büyük sevinç kaynağı olan çocuklar aile hayatında çok büyük etkilere sahiptir. Aile içi bağlılığı arttırma, aileye neşe ve huzur katma çocukların en büyük özelliklerindendir. İşte bu sebeplerle çocuk sahibi olmak, olabilmek gerçekten çok önemlidir. Günümüzde birçok çift normal yollarla çocuk sahibi olabilmektedir ama normal yollarla çocuk sahibi olamayan çiftler de sayıca hiç az değildir. İşte bu ailelerin de çocuk sahibi olması için gelişen teknoloji ile beraber tıp alanında da önemli adımlar atılmış ve tüp bebek diye adlandırılan sistem gelişmiştir. Normal yollarla gebe kalma işleminde erkekten çıkan sperm kadının rahminde yumurtayı döller ve yeni bir canlının ilk adımı atılır. Herhangi bir problem sebebi ile bu şekilde çocuk sahibi olamayan kimseler tüp bebek yöntemini tercih etmektedirler.

Bu yöntemde kadından alınan yumurta çeşitli destekleyici elemanlarla geliştirilir, ve erkekten alınan sperm ile dış bir ortamda tıbbi bir müdahale sonucu yumurta döllenir. Belili sayıda döllenen yumurta kadının rahmine yerleştirilir. Bu yerleştirme sırasında rahimin döllenmiş yumrtayı kabul etmeme riski ile birkaç yumurta aynı anda aşılanır. Bu sebeple ikiz doğumlar tüp bebek tedavilerinde sıkça görülen durumlardır.

Tüp bebek operasyonları ilk seferde başarılı olmayabilmektedir.

Gelirken içinizde en güzel umutları en büyük sevinçleri barındırabilecek bir kalp de getirmeniz sizin avantajınıza olacaktır ne de olsa bu tarif edilmez mutluluk yalnızca bir kalbe sığmaz. 

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yazar

Barış Çoban Kadın Hastalıkları Ve Doğum Op. Dr.

Randevu al Profili görüntüleyin

Yorumlar: (0)