Üst Göz Kapağı Estetiği Nedir?

Üst göz kapakları, göz küresinin sürekli ıslatılmasını ve nemli kalmasını sağlayan, ayrıca koruma fonksiyonu olan yapılardır. Zamanın yıpratıcı etkisi; üst göz kapaklarında sarkma şeklinde kendini gösterir. Bu sarkma sadece cilt fazlalığı şeklinde olabileceği gibi, kişinin göz kapağında düşmeye ve görme alanınında daralmaya yol açan ‘kas sarkması (pitoz)’ şeklinde de olabilir. 

Üst Göz Kapağı Sarkmasının Sonuçları Nelerdir?

Üst göz kapaklarının sarkması, yüz yaşlanmasının belirgin hissedildiği bir durumdur. Çünkü insanlar arası görsel temasta ilk farkedilen yüz bölgesi gözler ve göz çevresidir. Göz kapağındaki cilt sarkmaları, sürekli aynı noktaya baktığınız durumlarda (kitap okuma, tv izleme, araba kullanma gibi) dalıp gitme ve uyuklama gibi sorunlara neden olurken, kas sarkmasının varlığında göz kapağı düşer ve görme alanı daralır.

Üst Blefaroplasti Nedir?

Üst blefaroplasti, üst göz kapağındaki deri ve kas sarkmasının tedavi edildiği ameliyatın adıdır. Bu işlem çoğu zaman lokal anestezi altında yapılabilir ve ortalama 45 dakika sürer. Bazen sadece fazla cilt çıkarılırken, eğer kas sarkması varsa, eş zamanlı olarak bu durum da düzeltilebilir (plikasyon). Ameliyat sonrası ilk 24 saat buz uygulaması son derece faydalıdır. Ödem ve şişliklerin kontrol altında tutulmasını sağlar. İşlemin 5. gününde kişi normal hayatına ve görünüşüne  geri dönebilir.

Alt Göz Kapağı Estetiği Nedir?

Alt göz kapaklarında görülen en önemli sorun; göz altlarında torbalanma ve buna eşlik eden kırışıklıklardır. Bu sorun kişide sürekli yorgun ve negatif görsel enerji yaratan bir duruma neden olur. 

Göz Altı Torbalanmalar Nasıl Meydana Gelir?

Göz, bizi dış dünyaya bağlayan en önemli organımızdır. Göz küresi orbita adı verilen kemik bir çerçeve içerisinde korunur. Göz küresi ile bu kemik yuva arasında, gözü kemiğin sertliğinden koruyacak şekilde yerleşmiş ve basınç emen yağ yastıkçıkları (fat pad) bulunur. Bu yağ yastıkçıkları belli bir basınç altında septum adı verilen odacıklara hapsedilmiş durumdadır. Bazen yapısal olarak, septumda bir yırtılma meydana gelir ve yağ yastıkçıkları basınç etkisiyle göz altına doğru fıtıklaşarak göz altı torbalarını oluşturur. 

Alt Göz Kapağı Estetiği Nasıl Yapılır?

Alt göz kapağında kirpik hattındanyapılan kesilerle bu yağ yastıklarına ulaşılır. Fıtıklaşmış olan kısım kesilerek alınır ve yırtılmış olan septum tamir edilir. Cilt kapatılırken, göz altı kırışıklıklara yol açan cilt fazlalığı da alınarak operasyona son verilir. 

Alt göz kapağı çok narin bir alan olduğu için operasyon genel anestezi altında yapılır. Ameliyat ortalama 1 saat sürer. Ameliyat sonrası hastanın 1 gece hastanede yatması uygundur.

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yazar

Tamer Şakrak Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Op. Dr.

Randevu al Profili görüntüleyin

Yorumlar: (0)