Uyku Apnesi ve Fonsiyonel Tıp Diyeti Tedavisi

Yazar Begüm KuranDiyetisyen • 11 Haziran 2020 • Yorumlar:

Uyku apnesinin basit bir şekilde obezite sorunu veya nefes almayı engelleyen yapısal sorunlar olduğu düşünülmektedir. Bununla birlikte, kadınlarda ve erkeklerde uyku apnesinin sıkça gözden kaçan bir nedeni beyindir. Beyin düzgün çalışmadığında, vücudun uykudayken uygun solunum işlevini sürdürme yeteneğini etkileyebilir.

Ne yazık ki, durumunuz stresli, süper meşgul, hiper-kafeinli, modern dünyamızda çok yaygın hale geldi. Yetersiz uyku, sağlıklı olma ve kilo verme çabalarınızı hızla sabote edebilir. Uyku, enerjik, neşeli, sağlıklı bir yaşam için önemli bir köşe taşıdır. Yeterince uyumamak veya kalitesiz uyku almak, sizi aç ve yağ depolayan hormonları olumsuz yönde etkiler.Bir çalışma, sadece bir kısmi gece uykusunun insülin direnci oluşturabildiğini , diyabet ve diğer birçok sorunun yolunu açabileceğini buldu . Diğerleri zayıf uykunun kardiyovasküler hastalık , duygudurum bozuklukları , zayıf bağışıklık fonksiyonu ve düşük yaşam beklentisine katkıda bulunduğunu göstermektedir .

6 ADIMDA UYKU APNESİNDEN KURTULMA

1. Düzenli bir programa katılın. Her gün aynı saatte uyumak ve uyanmak vücudunuz için bir ritim yaratır. Yatağınızı sadece uyku veya romantizm için kullanın. Yatak odanızda televizyon bulundurmayın: Çalışmalar yapay, parlak ışığın beyin aktivitesini bozabileceğini ve melatonin gibi uyku hormonlarını değiştirebileceğini gösteriyor. Yatak odanız sessiz ve huzurlu bir sığınak olmalıdır.

 

2.Doğal güneş ışığı alın. Beyninizi uyku döngülerini düzenleyen kimyasalları serbest bırakmak için tetikleyen her sabah, tercihen sabahları en az 20 dakika güneş ışığı almayı hedefleyin. Bilgisayardan, akıllı telefonlardan, tabletlerden ve televizyondan yatmadan bir veya iki saat önce kaçının. Ayrıca yatmadan önce yaklaşık üç saat boyunca düşük mavi ışığa maruz kalmayı deneyebilirsiniz. Düşük mavi spektrum ışığı beyninizin uyku için sıfırlanmasına ve melatonini artırmasına yardımcı olur.

 

3.Bir acupressure mat kullanın . Bu, parasempatik sinir sisteminizi uyarmaya ve derin rahatlama yaratmaya yardımcı olur. Yatmadan önce yaklaşık 30 veya daha fazla dakika boyunca yatırın.

 

4.Zihnini temizle. Herkes aklınızda yankılanan bir şeyin uykuyu nasıl engelleyebileceğini bilir. Zihninizi kapatmak zor olabilir. Bir günlük veya not defterini yatağınızda tutun ve uyumadan önce yapılacaklar listenizi veya ruminasyonlarınızı yazın, böylece gözlerinizi kapatabilir ve zihninizin dönme olasılığını azaltabilirsiniz.

 

5.Yatmadan önce hafif esneme veya yoga yapın. Bu zihninizi ve bedeninizi rahatlatır. Araştırmalar günlük yoganın uykuyu önemli ölçüde iyileştirebileceğini gösteriyor.

 

6.Bitkisel terapiler kullanın. Yatmadan önce 300 ila 600 miligram (mg) çarkıfelek veya 320 ila 480 mg kediotu kökü ekstresi önerilir. Diğer doğal uyku takviyeleri melatonin veya magnezyum içerir . Yatmadan önce bir bardak suya karıştırılmış patates nişastası da yardımcı olabilir. Bir çay kaşığı ile yavaşça başlayın ve yavaş yavaş dozu oluşturun. Bu iyi bağırsak bakterilerini besler ve uykuya dalmanıza yardımcı olurken kan şekeri kontrolünü geliştirir.

 

Bu stratejileri kullanırsanız ve hala uyku ile mücadele ediyorsanız, lütfen gıda duyarlılıkları , tiroid sorunları, menopoz, fibromiyalji, kronik yorgunluk sendromu, ağır metal toksisitesi , stres ve depresyon gibi durumların uykunuza müdahale edip etmediğini belirleyebilen bir Fonksiyonel Tıp Hekimine başvurunuz.

 

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yorumlar: (0)