Vajina Beyazlatma Nasıl Yapılır?

Son yıllarda artan estetik operasyonları, giderek birçok alana yayılmaya başlamaktadır. Kadınların sıkça karşılaştığı sorunlar arasında vajinada meydana gelen kararmalar yer alır. Bikini bölgesinde meydana gelen bu kararmalar, kadınları estetik görünüm açısından oldukça rahatsız etmektedir. Kadınların sıkça yaşadığı bu problemden yola çıkarak sizlere;vajina beyazlatma nasıl yapılır ve bu konu hakkında merak edilen tüm bilgileri aktarmaya çalışacağız.

Bikini Bölgesi Neden Kararır?

Vajinanın dış bölgesi vulva olarak adlandırılmaktadır. Bu bölge genel olarak hormonal değişimlere ve yaşın ilerlemesine bağlı olarak zamanla koyulaşmaktadır. Özellikle gebelik döneminde üst seviyelere çıkan östrojen hormonu, vulva bölgesinin koyulaşmasına neden olur. Genital bölgede meydana gelen koyulaşma, gebelik sonrasında da devam etmektedir. Esmer tenli bayanlarda meydana gelen bu koyulaşma daha belirgin bir hal almaktadır. Östrojen hormonu dışında genital bölgede koyulaşmaya neden olan etkenler arasında hormonal rahatsızlıklar, doğum kontrol hapı kullanımı, cilt hastalıkları ve polikistik over sendromu yer almaktadır. Bunun yanı sıra vajina bölgesini temizlemek için uygulanan yanlış epilasyon; sıcak ağda, jilet kullanımı ve hatalı lazer epilasyon, , sentetik iç çamaşırı kullanımı, aşırı kilo ve dar giyinmek vajina bölgesinde kararmaya yol açmaktadır. Vajina bölgesinde meydana gelen koyulaşma tüm bunların dışında genetik bir durumda olabilmektedir.

Genital Bölgenin Koyulaşmasının Zararı Var mıdır?

Genital bölgede meydana gelen koyulaşmalar kadınları endişelendirmektedir. Birçok kadın vajina bölgesinde sonradan oluşan bu koyulaşmanın altında bir hastalık olup olmadığını merak etmektedir. Fakat vajina bölgesinde oluşan bu kararmanın, kişilere sağlık açısından hiçbir zararı bulunmamaktadır. Bu durum kişileri yalnızca estetik görünüm ve psikolojik açıdan olumsuz etkilemektedir. Özellikle yaz aylarında bikini veya mayo kullanacak kadınlar, vajina bölgesinde oluşan kararmalardan dolayı kendilerini kötü hissetmektedir.

Lazer İle Vajina Beyazlatma İşlemi Nasıl Yapılır?

Lazer işlemi öncesinde genital bölgeye lokal anestezik kremler sürülür ve işlem sırasında ağrı hissinin azaltılması sağlanır. Toplamda 20-25 dakika süren işlem sırasında, vajina bölgesinde meydana gelen kararmalara lazer ışını uygulanır. Uygulanan lazer ışınları melanosit hücrelerini parçalar ve melanin yapımını engelleyerek vajina bölgesinin beyazlamasını sağlar. İşlem sonrasında lazer uygulanan bölgede kızarıklık, şişlik, su toplanması ve ödem oluşumu oldukça normaldir. İşlem sonrasında genital bölgede koyulaşma meydana gelir ve sonrasında ölü cilt hücreleri dökülerek yerine daha parlak ve beyaz bir cilt dokusu gelir. Lazer ile vajina beyazlatma işleminde cildin en üstünde bulunan epidermis tabakası soyulmaktadır. Bu tabakanın altında daha parlak ve pembe bir cilt tabakası yer almaktadır. Vajina beyazlatma işlemi için kullanılan lazer yöntemi ile makat, vajina girişi, iç-dış dudaklar ve anal bölgenin tamamı beyazlatılabilmektedir.

Vajina Beyazlatma İşlemi Sonrasında Dikkat Edilmesi Gerekenler

Vajina beyazlatma işleminde sonra kişiler sosyal hayatına rahatlıkla devam edebilmektedir. Doktor tarafından verilen kremlerin, bir hafta boyunca düzenli bir şekilde kullanılması gerekmektedir. Beyazlatma işlemi yapılan bölgeye 1-2 gün boyunca su teması yapılmaması, işlem yapılan bölgenin daha hızlı iyileşmesini sağlayacaktır. Tüm bu adımlara dikkat edildiği takdirde yaklaşık 10 gün içerisinde tam bir iyileşme sağlanır. Lazer ile vajina beyazlatma işlemi yapılan bölgedeki cilt dokusu daha canlı, dolgun ve sağlıklı olacaktır. Vajina beyazlatma işlemi için genellikle 1 seans yeterli olmaktadır. Fakat koyu tene sahip olan kadınlarda veya hormonal bozukluğu bulunan kişilerde işlemin 2-3 seans yapılması gerekmektedir.

Lazerle Vajina Beyazlatma İşleminin Zararı Var mıdır?

Vajina beyazlatma işleminde kullanılan lazer ışınlarının, uzman hekimler tarafından yapıldığı takdirde zararı bulunmamaktadır. Lazer ışınları, cildin 3-4 mm derinine kadar etki edebilirler ve bu oldukça yüzeysel bir işlemdir. Lazer ışınlarının rahme, yumurtalıklara ve rahim ağzına kesinlikle bir etkisi bulunmaz. Ayrıca kişilerde cinsel isteksizlik, kısırlık ve adet düzensizliği gibi olumsuz durumlara da yol açmadığı belirtilir.

Doğal Yöntemlerle Vajina Beyazlatma

Sonradan meydana gelen genital bölgede ki kararmalar için, evde kolaylıkla uygulanabilen yöntemler bulunmaktadır. Vajina beyazlatma için uygulanabilecek doğal yöntemler ise şu şekilde;

Aloe Vera Jel:Vajina bölgesinde meydana gelen kararmaları kısa zamanda beyazlatan yöntemlerden biri aloe vera jelidir. Bunun için aloe vera ortadan ikiye bölünür ve içerisinde bulunan jel bikini bölgesine sürülerek bir müddet bekletilir. Daha sonra durulanır.

Limon Masajı:vajina bölgesinde meydana gelen kararmalar üzerine birkaç damla limon damlatılır ve masaj yapılır. Limon tamamen kuruduktan sonra suyla durulanır. Bu işlemi 2-3 günde bir tekrar ederek, bölgede oluşan kararma azaltılabilir. Fakat kararma olan bölgede yara veya tahriş durumu varsa, limon ile beyazlatma işlemi yapılması uygun görülmemektedir.

Elma Suyu Masajı:Yarım elma rendelenir ve suyu kararma olan bölgelere sürülerek masaj yapılır. Bu işlemin haftada 2 kez uygulanması vajina bölgesinin beyazlamasını sağlayacaktır.

Zeytinyağı Masajı:Vajina bölgesinde meydana gelen kararmalar için birkaç damla zeytinyağı ile masaj yapmak yeterli olacaktır. Zeytinyağı onarıcı bir etkiye sahip olduğundan, sürülen bölgenin peçeteyle kurulanması yeterli olacaktır.

Doğal yöntemler ile vajina beyazlatma işleminin güvenilirliği bilimsel açıdan kanıtlanmamıştır. Aynı zamanda vajina bölgesinde çeşitli maddelerin teması alerjik reaksiyonlara ya da birtakım cilt hasarlarına neden olabilmektedir. Bu nedenle vajina kararması problemi yaşayan kadınların mutlaka alanında uzman bir doktora danışmaları önerilmektedir.

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yazar

Aykut Coşkun Kadın Hastalıkları Ve Doğum, Üreme Endokrinolojisi Ve İnfertilite Op. Dr.

Randevu al Profili görüntüleyin

Yorumlar: (0)