Vajina Beyazlatma Sonrası Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

Vajina beyazlatma yöntemi, bölgede çeşitli sebeplerle meydana gelmiş olan kararmaların ortadan kaldırılması amacıyla gerçekleştirilen ve vajinal bölgenin daha beyaz hale gelmesini sağlayan estetik bir uygulamadır. Kadınlarda sıklıkla istenmeyen durumlar olarak ortaya çıkan, hastalık ya da sağlık sorununa işaret etmeyen vajina kararmaları, estetik birtakım kaygıları beraberinde getirmektedir. Kadınlarda oluşan bu estetik kaygılar, sıklıkla başvurulan bir yöntem olarak vajina beyazlatma işlemini karşımıza çıkarmaktadır.

Vajina beyazlatma işlemleri sonrası dikkat edilmesi gereken noktalara değinmeden önce vajinada kararma meydana gelme sebeplerine ve vajina beyazlatma uygulamalarına kısaca değinmek faydalı olacaktır.

Vajinada Kararma Meydana Gelmesinin Nedenleri Nelerdir?

Vajina bölgesinde koyulaşma olarak kendini gösteren kararmalar iç veya dış genital bölgede meydana gelebilmektedir. Bu bakımdan vajinada kararma meydana gelmesinin pek çok sebebi bulunmaktadır ve bu sebepler genel itibariyle şu şekilde sıralanabilmektedir;

  • Yaşın ilerlemesiyle yaşanan vücut değişimleri
  • Kalıtsal faktörlerle taşınan birtakım genetik etkiler
  • Cilde rengini veren melatonin hormonunun vücut tarafından fazla miktarda üretilmesi
  • Vücudun hormonal dengesini bozan birtakım hastalıklar (mide kanseri, hipotroidi, polikistik over sendromu, addison hastalığı gibidurumlar)
  • Genital bölgede koku olması durumunda kokuyu bastırmak amacıyla deodorant kullanımı ya da meydana gelen kararmaları ortadan kaldırmak amacıyla geçici ve yanlış bir çözüm olarak pudra uygulanması
  • Vajina bölgesinde meydana gelen enfeksiyonlar
  • Vücuttaki aşırı kilolar ve şişmanlık
  • Sentetik kumaşlı iç çamaşırı kullanımı
  • Sürekli olarak dar ve sıkı giysiler giyilmesi
  • Normal doğum gerçekleştirilmesi sonrası
  • Düzensiz ve kötü beslenmeyle birlikte vücutta meydana gelen bazı vitamin eksiklikleri
  • Vajina bölgesine uygulanan epilasyon yöntemleri ve bölgenin sık sık jiletle tıraş edilmesi
  • Genital bölgenin temizliği için kullanılan ancak kimyasal içerikli sabun, krem gibi ürünler.

Vajina Beyazlatma Nedir?

Yukarıda da belirttiğimiz nedenler sonucu vajina bölgesinde ortaya çıkan kararmaların yok edilmesi ve estetik kaygıların ortadan kaldırılması amacıyla yapılan işlemler vajina beyazlatma uygulaması adını almaktadır. Vajina beyazlatma uygulamalarıyla; vajina girişi, iç dudaklar, dış dudaklar, makad bölgesi ve anal bölgede beyazlama sağlanabilmektedir.

Kadınların vajina beyazlatma uygulamasını sıklıkla tercih etmesinin temelinde, istenilen kıyafetin özgürce giyilebilmesi ve cinsel birlikteliklerde oluşabilecek psikolojik sorunlar, yani estetik kaygılar bulunmaktadır.

Vajina Beyazlatma Nasıl Uygulanmaktadır?

Vajina bölgesine uygulanan lazer ışınları, bu bölgede deri altında bulunan renk pigmenti hücrelerini parçalayarak, koyulaşmaya sebep olan melanin pigmenti hücrelerini yok etmektedir. Böylece, vajina bölgesinde meydana gelen renk koyulaşmaları ortadan kaldırılarak beyazlaşma sağlanmaktadır.

Lazerle vajina beyazlatma işlemlerinde, cilde aynı zamanda lazer peeling uygulanmaktadır. Cilde lazer peeling yoluyla uygulanan soyma işlemiyle mevcut olan kararmaların yanı sıra, vajina bölgesinde başka birtakım sebeplerle meydana gelen kalınlaşma da ortadan kaldırılmaktadır.

Vajina beyazlatma işlemi sırasında bölgeye uygulanan lazer ışınları yoluyla, vajina bölgesindeki dokuların yeniden canlanması sağlanmakta, bölgede sıkılaşma, daha parlak ve canlı bir görünüm sağlanmaktadır.

Vajina beyazlatma işlemi, anestezi uygulanmadan gerçekleştirilen bir uygulamadır. Ancak hastanın hassasiyetinin bulunması durumunda, lokal bir uyuşma yapılarak gerçekleştirilebilmektedir.

Vajina beyazlatma işlemi, lazerle gerçekleştirilen, bu bakımdan oldukça hızlı ve ağrısız uygulamalardır. Yaklaşık olarak 15 dakika süren vajina beyazlatma işlemlerinden sonra kişi hemen normal gündelik hayatına dönebilmektedir.

Lazer yoluyla gerçekleştirilen vajina beyazlatma işlemleri sırasında kesi oluşturulmadığı için, kanama riski oluşmamakta ve işlem sonrası iz kalma ihtimali meydana gelmemektedir.

Vajina beyazlatma uygulaması öncesi, hastanın cilt tipi değerlendirilmekte ve bu değerlendirmeler doğrultusunda planlama yapılarak uygulamaya geçilmektedir.

Lazerle Vajina Beyazlatma Sonrası Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

  • Lazerle vajina beyazlatma işlemi sonrası olumsuz etkiler oluşturma ihtimaline karşılık, operasyon öncesi uygulama yapılacak alana krem sürülmemesi ve güneş görmemesi gerekmektedir.
  • Vajina beyazlatma işlemi sonrası dar kıyafet giyilmesi, vajinada kararma meydana getiren sebeplere benzer olumsuz etkiler oluşturmaktadır. Bu bakımdan vajina beyazlatma işlemi sonrası, daha rahat kıyafetler giyilmesi önerilmektedir.
  • Lazerle vajina beyazlatma işlemi, cilt özelliğine uygun olarak uygun dozda uygulanmaktadır. Lazerin uygulandığı bölgede işlem sonrası, koyulaşma meydana gelmekte ve ölü cilt hücreleri soyulmaktadır. Bu süreçte, doktor tarafından cilt yapısına ve özelliğine uygun olarak verilmiş olan kremlerin kullanılması yeterli olacaktır.
  • Lazerle vajina beyazlatma işlemi sırasında, lazer ışınları uygulanarak bölgedeki melanosit hücrelerinin parçalanması, böylece melanin yapımı ve salınımının engellenmesi sağlanmaktadır. Bu bakımdan işlem sonrası ilk günlerde; şişlik, ödem oluşumu, hafif kızarıklık ve su toplaması meydana gelebilmektedir. Bu süreçte güneşin olumsuz etkilerinden korunmak ve uygun görülen ilaçların kullanımı oluşan durumların kısa sürede düzelmesini sağlamaktadır.
  • Lazer yoluyla vajina beyazlatma işleminde uygulanan ışınlar, ciltte yüzeysel etki oluşturmaktadır. Lazer ışınları, cilt yüzeyinden 3-4 mm derinliğe kadar ilerleyebilmektedir böylece, lazer ışınlarının; cilt altı dokulara, rahime, tüplere, yumurtalık ve rahim ağzına etkisi oluşmamaktadır. Bu bakımdan akıllarda oluşan en temel soru işaretine cevap olarak diyebilmekteyiz ki lazerle vajina beyazlatma; kısırlık, cinsel isteksizlik ya da adet döngüsüne herhangi bir etki oluşturmamakta ve vücutta olumsuz bir etki meydana getirmemektedir.
  • Lazerle vajina beyazlatma işleminden hemen sonra hasta günlük hayatına devam edebilmektedir. Ancak işlemden bir hafta sonrasına kadar cinsel ilişkiye girilmemesi önerilmektedir.
Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yazar

Aykut Coşkun Kadın Hastalıkları Ve Doğum, Üreme Endokrinolojisi Ve İnfertilite Op. Dr.

Randevu al Profili görüntüleyin

Yorumlar: (0)