Vajina Estetiği

Vajina Estetiği Nedir? Neden İhtiyaç Duyulur?

Vajina estetiği ameliyatları, kadınlarda cinsel bölgedeki doğuştan veya yaşın ilerlemesiyle sonradan meydana gelen dış görünüm, şekil bozukluğu veya vajen kanalında meydana gelen genişleme sorunlarının giderilmesi için gerçekleştirilen operasyonlardır.

Labioplasti ( Küçük Dudakların Küçültülmesi) Ameliyatı Nedir ?

Labioplasti , kadında labium minus olarak adlandırılan cinsel organ vajina girişindeki küçük dudaklar ile ilgili yapılan genital,-cinsel estetik ameliyatlardır.Günümüzde bir çok kadın küçük dudaklardaki sarkma veya asimetri ( bir labiumun diğerine göre daha büyük ve sarkık olması durumu) şikayeti ile doktorlara başvurmaktadır. Sarkık olan bu dudaklar kadınlarda hem genital görüntünün kötü olmasından dolayı cinsel ve kişisel özgüven kaybına hem de enfeksiyon olasılığını arttırmasından dolayı devam eden genital akıntılara sebep olmaktadır. Genital bölgede sarkık ya da aşırı büyük olan küçük dudakların küçültüldüğü ve düzeltildiği operasyona labioplasti denmektedir ve halk arasında küçük dudakların küçültülmesi veya küçük dudakların ufaltılması olarakta adlandırılır . Labioplasti ameliyatı ile küçük dudaklar genellikle fazlalıkları çıkarılarak küçültülür.Ameliyat ile küçük dudakların sahip olması istenen form, hastanın vajina yapısı ve dış genital görüntüsü incelenerek ve kendisi ile görüşülerek birlikte karar verilir.

Vajina Daraltma Nedir ?

Kadınlarda vajinanın gevşemesi ve eski sıkılığını kaybetmesiyle eşler arasında ilişki sırasında cinsel tatminsizlik ortaya çıkabilmektedir. Genişleyen vajina kanalı yalnızca erkekte değil, kadında da cinsel tatminsizlik ortaya çıkmasına sebep olabilmektedir. Sonuç olarak eşlerin cinsel hayatında ilişkiden beklenilen hazzın alınması için önemli bir olgu olan vajina darlığını sağlayan operasyona Vajina Daraltma denir. 

Genital Bölge Neden Koyulaşır ?

Dış genital alana vulva adı verilmektedir. Vulva zamanla yaşa ve hormonel değişimlere bağlı olarak koyulaşabilir. Kadınların pek çoğu gebelik sırasında değişen hormonel etkenlerden dolayı renk koyulaşmalarından şikayet etmektedir. Gebelik sonrasında da bu bölgedeki kararmalar kalıcı olmaktadır. Özellikle esmer tenlilerde bu durum daha belirgindir. Gebelik haricinde doğum kontrol hapı kullanımları, polikistik over sendromu, hormonel sorunlar, bazı cilt hastalıkları, genital bölge de epilasyon amacı ile uygulanan bazı yöntemlerde de dış genital alanda koyulaşma sebebidir. 

Dış Dudak Estetiği Nedir ?

Kadın cinsel organına bakıldığında dışarıdan görülen kısım büyük dudaklar veya dış dudaklar olarak adlandırılır ve bu kısmın şekli, büyüklüğü ve dolgunluğu, estetik görünüm açısından en göze çarpan faktörlerdir. Dış dudaklarda doğuştan şekil bozuklukları veya sonradan yaşın ilerlemesiyle normal olarak meydana gelen değişikliklerin sebep olduğu estetik sorunlar yaklaşık 30-45 dakika süren vajina estetiği ameliyatı ile giderilebilir.

Kliteropeksi (Klitorisi Küçültme) Ameliyatı Nedir ?

Hepimizin bildiği gibi cinsel uyarılmada Klitoris ve G – Noktası anahtar rolü üstlenmektedir. Klitoris erkekteki penis başının ( glans penis ) eşdeğeridir ve EROJEN dediğimiz cinsel uyarılma esnasında kanlanması artarak hacim olarak büyüyen bir yapıdır. Bazı bayanlarda klitoris üzerinde bulunan deri katlantısı fazla olabilmekte ve bu klitorisin büyük görünmesine ve şekil bozukluğuna neden olabilmektedir. Bu anatomik ve estetik problemin yanında klitorisin uyarılmasını da azaltarak – engelleyerek orgazm ve cinsel haz alınmasında da problemlere neden olabilmektedir. Bayanlarda aşırı büyük klitoris mayo veya dar elbise, pantolon, tayt vs giyerken görüntü olarak rahatsızlığa neden olmakta ve kişinin sosyal hayatı da bundan olumsuz olarak etkilenmektedir.

 

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yazar

Burcu Kardaş Arslan Kadın Hastalıkları Ve Doğum Op. Dr.

Randevu al Profili görüntüleyin

Yorumlar: (0)

Yazar

Burcu Kardaş Arslan

Kadın Hastalıkları Ve Doğum Op. Dr.

Randevu al