Vajinal Estetik ameliyatları 4 başlıkta toplamak mümkündür

Vajinal Estetik ameliyatları 4 başlıkta toplamak mümkündür

1. Labioplasti Küçük dudakların (Labium minus) Küçültülmesi
2. Labium majuslara yağ enjeksiyonu (Büyük dudakların dolgunlaştırılması)
3. Hymenoplasti (Kızlık zarı dikilmesi)
4. Vajinoplasti (Vajinanın daraltılması)


1.Labioplasti (Küçük Dudak Estetiği/İç Dudak Estetiği)

Labioplasti Ne Zaman Gerekli?
Dıştan görünen cinsel organın bir parçası olan küçük dudaklar bazı kişilerde genetik olarak daha büyük ve uzundur. Özellikle zayıf olan kişilerde bu durum daha rahatsız edicidir. Dar pantolon ve mayodan fark edilen dudaklar kişinin giyim seçeneklerini de olumsuz etkiler. Süretünme ile tahriş olup kolay enfeksiyon kaparlar. Yaptığımız cerrahi estetik işlemle de bu doku normal boyutlarına döndürülür.

Ameliyat nasıl yapılır?
Küçük dudakların küçültülme işlemi bölgesel uyuşturma altında yaklaşık 30 dakika içinde gerçekleştirilebilir. Hasta isterse hafif bir genel anestezi de uygulanabilir.

İşlem nasıl gerçekleştirilir?
Estetik görünümü sağlayacak şekilde uzun olan iç dudaklar anatomik ve fizyolojik faydayı sağlayacak şekilde küçültülür.

Ameliyat sonrası iyileşme nasıldır? Ne zaman normal hayata geri dönülebilir?
Bölgesel uyuşturma sonrası hastalarımız 2 saat içinde eve gidebilir. Yapacağımız bilgilebdirmeye uygun olarak ilaçlarına devam ederler. İş hayatına ertesi gün dönebilirler. 24 saat sonra duş alabilirler. Bir iki gün iç çamaşır içine ped konulması kişiye rahatlık sağlar. 1 hafta kadar spor aktivitelerin yapılmasını istemeyiz. Ayakta duş alınması uygundur. Küvet ve havuz kullanımını 2 hafta ertelemek gereklidir. 3 hafta sonra cinsel hayata geri dönülebilir.

Vajinal Estetik girişimler sonrasında nelere dikkat edilir?
Ameliyat sonrası özellikle tuvalette gittikten sonra bölgenin temizliğine dikkat etmek önemlidir. Buna dikkat edilmez ve reçete edilen antibiyotikler kullanılmaz ise enfeksiyon gelişebilir. Bu durum antibiyotik tedavisi ile düzeltilebilir. Dikişler düşmeden yapılan tahriş edici seks girişimi dikişlerde açılma ve kanama yapabilir. Önerilerimize dikkat eden hastalarımızda bunların oluşması çok nadirdir. Genital bölge iyileşme özelliği yüksek bir bölgedir.
Estetik operasyon sonrası küçük dudaklar tekrar büyüme göstermez, iyileşme sonrası dikiş izi gözükmez.


2.Labium majuslara yağ enjeksiyonu (Büyük dudakların dolgunlaştırılması)

Büyük dudaklar buruşuk sarkık ve aşırı kilo verilmesi sonrasında içi boş ve sarkık olabilir. Bu durum daha çok 30 yaş sonrası ya da çok zayıf kişilerde rastladığımız bir durumdur. Estetik ve anatomik olan görüntü dış genital görünümde dış dudaklar yeterli dolgunlukta küçük dudakları büyük ölçüde örtmelidir.

Dolgu maddesi olarak ne tercih edilir?
Dış dudakların doldurulmasında ilk tercih kişinin kendi yağları olmalıdır. Bazen kişiler muayenehane şartında ayaktan bu işlemi gerçekleştirmek isteyebilirler o zaman kalın partiküllü hyaluronik asit içeren dolgular kullanılabilir. Benim tercihim ise hastanın kendi yağ dokusunun enjeksiyonudur.

Yağ enjeksiyonu nerede yapılır? Hastanede kalmak gerekli midir?
Yağ enjeksiyonu ameliyathane şartında genel anestezi ile gerçekleştirilir. Genellikle karın bölgesinde alınan yağ dokusu büyük dudaklara enjekte edilir. Hastamız aynı gün evine gider. Pansuman ve dikiş alımı gerekmez.

Neler dikkat edilir? Normale ne zaman dönülür?
Dış dudaklar dolgunlaştırıldıktan sonra 2-3 gün gerginlik ve aşırı dolgunluk hissi oluşur. 2-3 günde bu gerginlik azalır. Bu dönemde baskı yapmayan bol çamaşır giyilmesi yeterli olur. Ağrıkesicilerle rahatlama sağlanır.


3. Hymenoplasti (Kızlık Zarı Dikimi)
Kızlık zarı vajen girişinde mukozal kıvrım şeklinde bir dokudur. Oldukça ince hasas bir yapıdır. Damarlanması az bir dokudur. Alttaki şekilde görüldüğü gibi vajen duvarında ortasından adet kanının akmasına müsade eden bir boşluk bulunur. Cinsel ilişki ile kolaylıkla yırtılır. Fakat jinekolojik muayene, masturbasyon veya tampon uygulamasıda kızlık zarında yırtılmaya neden olabilir.

Kızlık zarı tüm kadınlarda vardır. Kızlık zarının birçok çeşidi bulunur. Nadiren tüm vajinayı kapatan tipleride vardır. Bu durum ilk adet dönemlerinde ciddi problemler yaratır. Genellikle erken dönemde tespit edilir. Diğer sık sorulan kızlık zarı tipinde ise Çok ince kızlık zarlarıdır ki ilişkide kanamaya neden olmazlar. Bu da bazı çiftler arasında problem yaratabilir.

 

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yazar

Fatma Gençtürk Özer Kadın Hastalıkları Ve Doğum Op. Dr.

Randevu al Profili görüntüleyin

Yorumlar: (0)