VAJİNİSMUS TEDAVİSİ

Yazar Levent SoyluPsikiyatrist • 19 Ocak 2017 • Yorumlar:

Sevgili danışanlarım, yaklaşık 20 yıldır bu konuyla çalışan ve bu konuda özel eğitimli biri olarak vajinismus tedavileri konusunda bir özet yapmayı uygun gördüm.

Binlerce danışanımızın ortak özellikleri; çoğu daha önce uyuşturucu kremler, botoks, anestezi altında ilişki denemesi ya da cinsel terapileri denemiş ancak başarısız olmalarıdır. Klasik terapi kitapları daha önceden “yarım” ya da uzman olmayan kişilerce yapılan tedavi denemelerinin bir sonraki tedavi şansını azalttığını yazar. Bu nedenle danışanlarımızın çoğu bize korku, endişe ya da yılgınlıkla başvurmaktadırlar.

Evet bu karamsar girişten sonra iyi haber, inanç, kararlılık ve iyi bir eş ilişkisi ile başvuran hemen her danışanımızın yaklaşık ortalama 5 seans gibi bir sürede bu sorunun üstesinden geldiğini vurgulamalıyım.

Sabırsızlıkla yapılan, sorumluluğunu almadığınız, “bitsede kurtulsam” anlayışıyla yapılan hiçbir tedavi yönteminin başarılı olmadığını, başarılı olsa bile sonuçların kalıcı olmadığını vurgulamak isterim. “Bu cinsellik benim, bu vajina benim ve bunun üstesinden ben geleceğim” diyen her kadının başarıya ulaşması kaçınılmazdır.

Eğitimli bir uzmanla yapacağınız seanslar, basit pratik ve kalıcı çözüm sağlar.

Terapi sırasında acı, kanama, kontrol kaybı yaşanmaz, tüm kontrol ilişki gerçekleştikten aylar sonrasına kadar vajinismuslu kadındadır.

Tedavide, bilinçaltı koşullanmanın kaldırılması için basit teknikler, motivasyon teknikleri, kademeli geçiş çalışmaları ve kas egzersizleri ile yüzde 90’unun üzerinde başarılı sonuç alınır.

Önerim kolaya kaçmayın, kararlı olun ve sorumluluğu alın. Daha önceki başarısız denemeler moralinizi bozmasın. Doğru bir terapiyle vajinismus; “terapisi kolay cinsel sorun”lara dahil edilebilir.

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yorumlar: (0)