Vajinismus

Yazar Levent SoyluPsikiyatrist • 15 Ekim 2017 • Yorumlar:

Değerli danışanlarım, vajinusmus tedavisine geçmeden önce kısa bir tanımını yapmak isterim;

Vajinismus kadın cinsel organının kasılma ya da ağrı nedeniyle penisin girişine izin verememesi olarak tanımlanır. Vajinismuslu kadın ya eşini yanına yaklaştıramaz yani vajinaya eş yaklaşmadan önce bile bir direnç ve bacaklarda kasılma oluşur. Kişi bazen bacaklarda direnç göstermez ancak penisin vajinayı zorlamasına rağmen giriş olmaz. Kadın ya da eşi bu durumu “duvar var sanki” biçiminde tanımlarlar.

Çok detayına girmeden tedavi konusunda sizi aydınlatmak ve cesaretlendirmek istiyorum.

Vajinismus tedavisi aslında psikolojik bir savaştan ibarettir. Yani anatomik olarak hiçbir sorun olmamasına rağmen bilinçaltı koşullanmalar nedeniyle kadın, ilişkinin imkansız ya da acıyla yapılabilecek bir şey olduğunu düşünür.

Çoğu vajinusmuslu kadın girme eyleminden o kadar çok korkarki bir an önce hızla ya da uyuşarak bu durumdan kurtulmak ister. Aslında vajinusmustaki asıl sorun budur; kadın olmayı, cinselliği ya da vajinayı dışlamak sorumluluğunu almamak yani 8 yaşındaki bir kız çocuğunun gözünden cinselliğe bakma nedeniyle eylem gerçekleştirilemez.

Yıllardır korkulan imkansız gibi görünen bu tabu; tedavi sayesinde yavaşça ve kontrollü bir biçimde yıkılır. Kademeli egzersizler, bilinçaltı çalışmaları, eğitim, bilgilendirmeyle sorun ortalama 5-6 haftada çözülür. Eşle ilgili sorunlarda tedaviye direnç oluşturabileceği için gerektiğinde ele alınmalıdır.

 

Benim bu sorunu yaşayan tüm kadınlara önerim; sorumluluk almaktan korkmayın, mucizevi yöntemlerin peşine düşmeyin ve az bir emek ve cesaretle konuyu çözebileceğinizi bilin.

Tedavide aslında bizim yaptığımız, sizlerin basmak basamak cinselliğinizin ve vajinanınızın sorumluluğunu almanızı sağlamaktır. Bu sorumluluk ve farkındalıkla tedavi oldukça kolaydır. Ağrı, kanama, kontrol kaybı yaşanmaz, tüm kontrol kadındadır, neyi ne kadar istiyorsa o kadar yapar. Ortalama 5-6 seansta başarı şansı yüzde 90ların üzerindedir.

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yorumlar: (0)