Vajinismus

Yazar Fatih UğurPsikolog • 20 Aralık 2017 • Yorumlar:

Vajinismus, genellikle eşle ilk cinsel ilişki denendiğinde ortaya çıkan bir psikofizyolojik bozukluktur.Konya Vajinismus Terapisi alanında en etkili çözüm cinsel terapidir. Yaygın olarak ilk gece korkusu ve efsaneleri sonucunda ortaya çıkmaktadır ancak ilerleyen yıllarda da vajinismus ortaya çıkabilir, çocuk sahibi olduktan sonra bile vajinismus ortaya çıkabilir. Cünkü sorun vajinada değil, beyindedir.

Vajinismusun başlıca özelliği, cinsel ilişki ve vajinal penetrasyon denendiğinde, başta vajinanın dış üçte birini çevreleyen perianal kaslarda olmak üzere tüm vücutta bir kasılma, endişe, korku, tiksinme ve panik hali olmasıdır. Vajinismuslu kadınlar, bacaklarını açılmalarını engelleyecek boyutta sıkıca kapatır ve elleriyle eşini iter. Genel olarak bu sorunu yaşayan bayanlar, vajinalarının çok dar olduğunu ya da orada bir delik olmadığını iddia ederler.

Normalde ise vajina, esneyebilen, genişleyebilen uzayabilen esnek bir organdır. Bu sorunu yaşayan çiftler; cinsel ilişkiye giremiyoruz, eşimle birlikte olamıyoruz, ağrılı acılı cinsel ilişki yaşıyoruz, ilk gece korkusu devam ediyor, cinsel ilişkide birden korku geliyor ve çok kasılıyorum şeklinde şikayetlerle, konya vajinismus terapisi ve tedavisi ile ilgili araştırma yapmaya başlarlar.

Konya Vajinismus terapisi konusunda genellikle, konya vajinismus tedavisi merkezleri, konya vajinismus terapisi, konya vajinismus tedavisi, konya cinsel terapi, konyadaki en iyi cinsel terapist, en iyi vajinismus tedavi merkezi, konyadaki en iyi psikolog gibi anahtar kelimelerle doğru cinsel terapiste ulaşmaya çalışırlar. Ancak bu aramalarla ulaşılan kişi gerçekten en iyi cinsel terapist midir? Ya da ulaşılan merkez en iyi cinsel terapi merkezi ya da vajinismus terapi merkezi midir? Ya da o kişi gerçekten cinsel terapist midir? Bu konuda öncelikle dikkat edilmesi gereken konu, vajinismus terapisi – vajinismus tedavisi konusunda yardım alacağını kişinin, gerçekten bir ruh sağlığı profesyoneli olup olmadığı ve cinsel terapi eğitimi almış olup olmadığıdır.

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yazar

Fatih Uğur Psikoloji, Aile Danışmanlığı, Pedagoji Uzm. Kl. Psk.

Randevu al Profili görüntüleyin

Yorumlar: (0)

Yazar

Fatih Uğur

Psikoloji, Aile Danışmanlığı, Pedagoji Uzm. Kl. Psk.

Randevu al