Vajinismus

Yazar Levent SoyluPsikiyatrist • 7 Nisan 2017 • Yorumlar:

Vajinismus tedavisinde püf noktaları;


Vajinismus tedavisi ile ilgili bilgi ve yayınlara baktığınızda yüzde yüze yakın tedavi başarısından söz edilmektedir. Ancak pratikte bir çok vajinismuslu kadın, doktor, doktor gezmekte ve çoğunlukla hayal kırıklığı yaşamaktadır.
Hastaya yeterli zaman ayırmadan ve bir güven ilişkisi oluşturmadan hemen ev ödevleriyle vajinismusu çözme çabası başarısızlığın en önemli nedenlerinden biridir.
Bilinçaltı koşullanmalara yeteri kadar zaman ayırmamak gene tedaviyi engelleyen önemli bir faktördür. Vajinismusla ilgili negative düşünce ve inançları farkettirip bunları bilinçaltından silmek ve yerine iyi hissettiren ve ilişkiyi kolaylaştıracak düşünce ve olumlamaları koymak başarısızlığı engeller.
Sorumluluk aldırma ya da bilinçdışı dirençlerle çalışma becerisi, bir terapistin başarısını belirleyen en önemli faktörlerdiryoksa hemen her vajinismuslu kadın anesteziyle ilişki, tek seanslık vajinismus tedavisi gibi yöntemlerle bir an önce ve sorumluluk almadan tedavi beklentisine girmektedir. Kadının sorumluluğunu almadığı her yöntem başarısızlığa mahkum görünmektedir.
Yukarıdaki püf noktaların dışında vajinismusun tedavisinde kas çalışmaları, duyarsızlaşma egzersizleri, anatomik ve fizyolojik bilgilendirme de önemli bir yer tutar.

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yorumlar: (0)