Varislerime Egzersiz İyi Gelir mi? O Halde Bilmeniz Gereken 13 Şey.

Yazar Onur GürerKalp Ve Damar Cerrahı • 21 Temmuz 2022 • Yorumlar:

1. Doktorunuzla konuşun - Yeni bir egzersiz programına başlamadan önce, güvenle egzersiz yapabileceğinizden emin olmak için doktorunuzla konuşun.

2. Vücudunuzu dinleyin - Her zaman vücudunuzu dinleyin. Egzersiz sırasında ağrılarınız oluyora veya damarlarınızı daha da kötüleştiriyorsa, durmalı ve doktorunuzla konuşmalısınız.

3. Isınma - Kaslarınızı aktiviteye hazır hale getirmek için herhangi bir egzersiz seansına bir ısınma ile başlayın.

4. Yürüyüş yapın - Yürüyüş en kolay egzersiz biçimlerinden biridir. Güzel günlerde dışarı çıkın ve biraz temiz hava alın. Kışın ortasında, bir alışveriş merkezinin içinde dolaşabilirsiniz. Bir fitness merkezine erişiminiz varsa, koşu bandı mükemmeldir. Yürüdüğünüzde, bacaklarınızdaki kaslar kanın damarlarınız boyunca itilmesine yardımcı olur, bu da varisli damarlarınız üzerindeki baskıyı azaltır.

5. Bisikleti pedallayın - Bisiklete binin veya spor salonunuzda sabit bir bisiklet kullanın. Bisiklete binme bacak kaslarınızı kullanır ve bu da kanın bacaklarınızdan dışarı itilmesine yardımcı olur.

6. Yüzmeye gidin - Yüzme, varisli damarlar için birçok avantaj sunar. Yüzme sizi sadece suyun içinde itmekle kalmaz, aynı zamanda kanı bacaklarınızdan dışarı iter. Yüzerken, bacaklarınız zaman zaman kalbinizin seviyesinin üzerinde olacaktır, çünkü yataysınız ve bu da bacak damarlarınızdan kan akışını artırır.

7. Baldırlarınızı çalıştırın - Baldırlarınızın bacaklarınızdaki kanın hareket etmesini sağlamada çok önemli bir rolü vardır. Uzun yürüyüşler yapamasanız bile, baldır kaslarınızı çalıştırabilirsiniz. Destek için bir sandalye kullanarak ayakta durun, yavaşça ayak parmaklarınız üstünde yukarı kalkın ve sonra tekrar aşağı inin. Bunu 10-15 kez tekrarlayın, sonra kısa bir ara verin ve 10-15 kez tekrarlayın.

8. Üst bacağınızı çalıştırın - Uyluk kaslarınız kanı üst bacaklarınızdan vücudunuza geri götürmeye yardımcı olur. Bir sandalyede oturup kalkın. 10 - 15 tekrar yapın, bir ara verin ve sonra 10 - 15 tekrar yapın.

9. Yavaşlayın ve gevşeyin - Antrenmanınızı bitirmeden birkaç dakika yavaşlayın önce ve ardından bacaklarınızı hafifçe gererek dinlendirin.

10. Nefesinizi tutmayın - Zorlayıcı herhangi bir egzersiz, karnınızdaki damarlar üzerindeki baskıyı arttırır. Yavaş nefesler aldığınızdan emin olun, çünkü nefesinizi tutmak karnınıza baskı yapar ve bacak damarlarınızın boşalmasını önleyebilir.

11. Ağır ağırlıkları kaldırmayın - Ağır ağırlıkların kaldırılması damarlarınızdaki basınç miktarını artırır. Ağırlık kaldırmanız gerekip gerekmediğini ve sizin için ne kadar ağırlığın güvenli olduğunu görmek için doktorunuzla konuşun.

12. Damarlarınızla ilgilenmek için “sadece egzersiz yapmayın”. Unutmayın, egzersiz damarlarınıza dikkat etmek için genel bir programın sadece bir parçasıdır. Sağlıklı bir diyet de önemlidir.

 

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yazar

Onur Gürer Kalp Ve Damar Cerrahisi Prof. Dr.

Randevu al Profili görüntüleyin

Yorumlar: (0)