Venöz Ülser ve Tedavisi

Yazar Rıza AktaşKalp Ve Damar Cerrahı • 30 Mart 2018 • Yorumlar:

Sıklıkla ayak bileklerine doğru indikçe yani venöz basıncın yüksek olduğu yerlerde çıkar. Bacak varislerinin ilerlemiş safhası yani 6. Evre varislerde sıklıkla gözlenmektedir. Yara çıkacak yerde öncelikle cilt kalınlaşması kaşıntı ve kahverengi renk değişiklikleri oluşmaktadır. Derin ven trombozu sonrasında görülmektedir.

Tedavi öncelikle hastalığın oluş şekli göz önünde bulundurularak tedavi başlanır altta yatan bir venöz tromboz olmadığı sürece tedavi protokolümüz öncelikle hastanın varis tedavisinin yapılması. Sonrasında hala iyileşmeyen varis ülserlerine prp ve kük hücre uygulaması yapılır aynı zamanda hastaya varis çorabı ve ilaç tedavisi verilir genellikle bu protokol sonrasında hastanın varis ülserleri iyileşir. İyileşmeyen nadir hastalarda kmpreyon ve hiperbarik oksijen tedavisi bir sonraki seçenek olur.

Altta yatan venöz trombozu olan hastalarada tedavi protokü bazı aşamalarda değişiklik gösterir hastanın sürekli varis çorabı kullanması önerilir perforan (köprü) damarları sklerozan ajanla ultrason eşliğinde kapatılır bir sonraki seansta hastanın ülserlerine prp ve kök hücre tedavisi uygulanır. Varis ülserine göre tedavisi uzun ve zor olur.

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yazar

Rıza Aktaş Kalp Ve Damar Cerrahisi Op. Dr.

Randevu al Profili görüntüleyin

Yorumlar: (0)