AKUPUNKTUR VERTİGO (BAŞ DÖNMESİ) HASTALIĞINI TEDAVİ EDER Mİ?

Yazar Hakan ErtokAkupunktur Uzmanı • 3 Kasım 2016 • Yorumlar:

Latince bir kelime olan vertigo, "dönmek" anlamına gelir. Tıp biliminde,”Baş dönmesi” anlamında kullanılmaktadır. Vücudumuzun doğasında yer alan denge sistemlerinden yanlış nörolojik uyaranların gelmesi ya da bu sistemlerden gelen doğru nörolojik uyaranların vücut tarafından yanlış algılanması sonucu; vücudun konumunda dengesizlikler ortaya çıkar,özellikle de baş dönmesi olarak algılanan klinik bir tablo oluşur.

Vertigo bir çeşit, başın dönme illüzyonudur. Her zaman başın hareketiyle kötüleşir. Bilinç kaybı oluşmaz. Tekrarlayan vertigonun en sık nedeni, “pozisyonel vertigo”dur. Uzun yıllar, tekrarlayıcı vertigosu olan kişilerin nörolojik muayenesi normal ise, pozisyonel vertigo tanısı konulur.

Akupunktur sabır isteyen bir tedavi olduğu için; belirli aralıklarla tekrarlanacak seanslarla tedavi sonuna kadar sürdürülmelidir. Vertigonun tedavisinde, haftada iki kez olacak şekilde, en az 10-15 seanslık bir tedavi planlanması gerekir. Akupunktur tedavisine başlandığı andan itibaren hastanın vertigo için kullandığı ilaçlar kesilmelidir.

Dünya kendi ekseninde dönse de, sizin başınız dönmesin! Sağlıkla kalın…

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yorumlar: (0)