Vitamin Eksikliğinin Yüzünüzdeki 5 Belirtisi

Vitaminler vücudumuzda gerçekleşen metabolik işlemlerin kolaylaştırılmasını sağlayan önemli yapıtaşlarındandır, arabalardaki motoryağının görevini vücudumuzda vitamin ve enzimler sağlar, bunun dışında yaşlanmaya karşı antioksidan, organların beraber çalışmasını sağlayan sinyal uyarıcısı hormon ve bağışıklık sistemini uyaran görevleri vardır.

Özellikle bahar ayında vitamin eksikliklerini daha fazla görmekteyiz

Sizinde vitamin eksikliğiniz var mı ?  bunu anlamak için aşağıdaki belirtileri kontrol edin ?

  1. Sürekli Yorgunluk ve Baş dönmesi

Uyandıktan sonra kendinizi yorgun ve dinlenmemiş hissediyorsanız, vücudunuzda B12 ve D vitamini eksikliği olabilir. B12 eksikliği kan yapımında önemli olan bir vitamindir, kan yapımı azalacağından,  Bu da yorulmaya, baş dönmesine ve uyuklamaya neden olur. B12 vitamini aynı zamanda beynin ve sinir sisteminin normal işleyişinde yer alır.

  1. Diş Eti Kanaması

Diş eti kanaması, C vitamini eksikliğinin belirtisidir. C vitamini eksikliği diş eti kanamasına ek olarak, bağışıklık sisteminin zayıflamasına, kas ağrılarına neden olabilir.

Narenciye meyvelerinde bolca c vitamini bulunur.

  1. Cildin Soluk olması

Soluk cilt temelde kansızlık göstergesidir bununla beraber B12 ve D vitamini eksikliğinde ciltte soluklaşma beyazlaşma görülür,

  1. Ağız köşesinde ve Dilde çatlaklar ve yarılmalar

B2 vitamini eksikliğinde vücut direnci düşer, dudak çatlaklıkları, ağızda yaralar, egzama gibi cilt bozuklukları görülür. B2 vitamini Sağlıklı cilt ve iyi görme için gereklidir

  1. Saç dökülmesi, cilt kuruması, gözlerin şişmesi

Ülkemizde gereksiz yere çok fazla kullanılan antibiyotikler de bu tür sorunlara yol açabilir ancak B7 vitamini olarak bilinen biyotin eksikliğinizin işareti olabilir. Biotin eksikliğinde saçlar Çok miktarda kepekle kaplanmış kuru, kırılgan hale gelir, B7 seviyelerini yükseltmek için et, balık, sebze, meyve, mantar ve baklagiller daha sık yemeniz gerekir.

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yorumlar: (0)